Не се знае дали е легитимен Изпълкомът, който ще свика

...
Не се знае дали е легитимен Изпълкомът, който ще свика
Коментари Харесай

Легитимен ли е Изпълкомът, който ще свика Конгрес за избор на президент на БФС?

Не се знае дали е законен Изпълкомът, който ще свика Конгрес за избор на президент на БФС. Това сподели пред БНР Георги Захариев, футболен управител и претендент за президент на БФС през 2021 година. Той изясни, че към момента се водят каузи и съдът не е постановил дали е това законното управление на българския футбол.

На 6-и декември ще се организира ново съвещание на Изпълкома, на което ще бъде планувана дата за Конгрес, на който да бъде определен нов президент.

" Ако идващите един-два месеца съдът излезе с решение, че сегашният Изпълком не е законен, това значи, че и свиканият Конгрес на БФС също е нелегитимен. Оттам влизаме в един въртоп, който не се знае накъде ще ни изведе ", изясни той и позволи:

" Всичко това е допустимо да е част от проекта на Борислав Михайлов. Не се удивлявам, тъй като Борислав Михайлов е пионка, инструмент в ръцете на хора, които имат ползи. И дали ще е Борислав Михайлов, или някакъв краткотраен негов заместител - процесите ще си текат. Възможно е това задкулисие сега да тупка топката още една година ".

По думите на Захариев хората, които толкоз години подкрепяха Михайлов да се задържа на власт, няма да пуснат просто по този начин властта:

" Във футболните среди към този момент няколко имена излизат на напред във времето. Красен Кралев, Христо Йовов, Добрин Гьонов. Това са имената, които аз знам и слушам в пространството ".

Георги Захариев акцентира, че " ГЕРБ е единствената политическа партия, която е показана в Изпълкома на БФС и директно взе участие във вземането на решения ":

" Кметът от ГЕРБ на Велико Търнова (Даниел Панов) е в Изпълкома. Бойко Борисов приканва Борислав Михайлов да си подаде оставката. А за какво не призове кмета от ГЕРБ да си подаде оставката от Изпълкома на БФС? ".

Според футболния управител ще има смяна, а към този момент има задоволително сила тя да пристигна и от вътрешната страна:

" Въпросът е да не се случи единствено една фасадна смяна, а задкулисието да продължи откъм гърба да движи нещата. За това би трябвало да внимаваме ".
Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР