Не се замислих, че може да са въоръжени и да

...
Не се замислих, че може да са въоръжени и да
Коментари Харесай

Смел охранител задържа 35 мигранти край Карнобат

Не се замислих, че може да са въоръжени и да ме атакуван, споделя Николай Георгиев

Смел охранител задържа в лозята край Карнобат 35 мигранти. По време на нощното си дежурство той ги срещнал в землището на село Аспарухово и ги спрял без даже да се замисли, че може да са въоръжени и да го атакуван. 

Николай Георгиев описа пред бТВ по какъв начин е задържал чужденците. 

„ Беше към 23 часа по време на дежурството ми. Бях спрял джипа в крайните редове, тъй като там стават най-вече обири. Дочух ромолене. Помислих, че някой краде. Тръгнах по редовете. Светех с прожектор. Стигнах до края, само че нямаше никой. Светнах дългите фарове и до завоя видях група хора, които се движеха в колона. Тръгнах против тях. Те се събраха и се скупчиха “, прибавя той.

„ Спрях на 5-6 метра от тях, извиках им да лежат на земята. Обадих се на 112 и на кмета на Аспарухово. Той се отзова. Двамата изчакахме екипа от РПУ Карнобат, който пое мигрантите “, съобщи Георгиев. 

„ Около 35 индивида бяха. Не можехме да ги преброим, тъй като бяха скупчени. Питахме ги от кое място са, само че никой не сподели нищо. Като споменахме Афганистан и подвигнаха главите “, прибавя той.

„ Нямаше измежду тях дами и деца. Бяха на възраст сред 18 и 25 години “, разкри смелият охранител. 

„ Не се опасявах. По инстинкт го направих, а на идващия ден се замислих, само че свърши. Нямаше ексцесии, те си мълчаха “, сподели още той.

 
Източник: flagman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР