Не се включихме в жалбата на Възраждане и ИТН до

...
Не се включихме в жалбата на Възраждане и ИТН до
Коментари Харесай

Христо Проданов: На власт са разрушители

" Не се включихме в жалбата на " Възраждане " и Има Такъв Народ до Конституционния съд, тъй като не бяхме поканени и надлежно не бяхме осведомени с претекстовете. Ние сме срещу конституционните промени, показахме го и в пленарна зала. От " Възраждане " не бяха в залата тогава, а след това се събраха с Има Такъв Народ за жалбата. Президентът, от своя страна, нападна единствено тези конституционни промени, които счита, че го засягат персонално. Не бива да се вършат промени единствено за избран човек, само че този президент, посредством служебните си държавни управления, в действителност прекали. Направи се по негово време поголовна чистка от над 14 000 души. " Това съобщи националният представител от Българска социалистическа партия Христо Проданов в ефира на Bulgaria ON AIR.

" Няма да е вест, в случай че кажа, че Политическа партия е негов политически план. Спомняме си по какъв начин ни споделяше, че колкото повече министри като Петков и Василев, толкоз по-добре за България. Президентът би трябвало да въплъщава единството на нацията, а не да се занимава с партийно строителство ", разяснява социалистът.

Проданов посочи, че от Българска социалистическа партия нямат номинация за Конституционен съд, тъй като по думите му така наречен конституционното болшинство се е спряло на двете кандидатури - на Десислава Атанасова и на арбитър Белазелков. " Сглобката се е схванала, че тези двама ще бъдат конституционни съдии. Не желая да разясня техните качества, само че сигурно можеше да бъдат открити доста по-стойностни хора. Например, Десислава Атанасова - не би трябвало да има ярки политически фигури. Всичките тези извършения, които бяха направени, бяха основани на трите съществени стълба ГЕРБ, Политическа партия и Движение за права и свободи, както и това, което си договарят ", добави той.

" Ние ще предложим претенденти за регулаторните органи, които ще са експерти. Например, за Здравната каса имахме предложение в лицето на Жени Стайкова, която е експерт, само че сглобката избра други, които по-късно подадоха оставки, тъй като се упрекваха едни-други кой краде повече. Ще паднат огромни пазарлъци по време на ротацията и мисля, че поради това ще изчакат с останалата част от регулаторите. Сглобката едни на други си отдръпнаха правосъдните искове - Петков и Борисов. Сложиха си и основен прокурор, който им е комфортен. С това завърши и правосъдната промяна. Против частичния Шенген сме, тъй като това, което се реализира сега, е едно огромно нищо - остават опашките по границите, тировете по границите, стопанската система. Шенгенските граници би трябвало да бъдат отстранени и това, което направи Австрия с нас беше насмешка. Няма никакво съображение да ни слагат спомагателни условия. Около 3% от товарите са по въздух и вода. Всичко останало е сухопътни граници - т.е. стопанската система няма да усети това, което държавното управление назовава популярен и огромен триумф. Сглобката се събра за Шенген, еврозоната, Планът за резистентност и възобновяване - кое от тези неща се случи? Въпросът с регулаторите да го вкараш в Конституцията е неуместно ", заключи социалистът за дейностите на ръководещата сглобка.

Относно министъра на защитата, депутатът от Българска социалистическа партия съобщи, че партията е поредна в позицията си за Тагарев. " Когато бяхме в едно държавно управление с Политическа партия и Демократична България - тогава една нощ Кирил Петков искаше да ни набута Тагарев за министър. Тогава ние казахме през нощта, че този ястреб, в случай че ни го набутат за министър - бутаме държавното управление. Тагарев е някогашен чиновник на украинското държавно управление и подлога на американците. Този човек по всевъзможен метод пробва да прави България фронтова страна ", добави той.

" Това с Альоша е следващото, което Политическа партия и Демократична България желаят да бутат. Те не могат даже да създадат общински съвет в София, а в това време бутат монументи. Нека първо да построят нещо. Това я чака България - разрушители, които са на власт ", сподели в умозаключение Христо Проданов.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР