Не се вижда краят на сагата с бившия шеф на

...
Не се вижда краят на сагата с бившия шеф на
Коментари Харесай

Тромаво върви делото срещу бившия шеф на НДК Мирослав Боршош

Не се вижда краят на сагата с някогашния началник на, който е упрекнат в нецелево разходване на избрани средства от бюджета, умишлена занемареност, подписване на голям брой неизгодни покупко-продажби, длъжностно заграбване и насила. Това стана ясно по време на днешното съвещание на съда, по време на което юристите на Боршош – Лулчева и Доковска, споделиха, че на идващото съвещание ще изискат нови писмени и гласови доказателства, което най-вероятно значи, че ще бъдат викани и още очевидци, съобщи кореспондент на БГНЕС.
На днешното съвещание беше разпитан някогашният началник на отдел „ Човешки запаси “ в НДК Йоана Деянова. Пред съда тя сподели, че около идното европредседателство на страната ни е взела участие в комисия за избор на юридически услуги. Заради дългия интервал, минал от този момент, Деянова не си спомни никакви детайлности, свързани с тази социална поръчка. Единствено се сети, че комисията е заседавала и след всяка среща е излизала с документи. Свидетелката уточни още, че никой не й е казвал коя компания да бъде определена или кой да бъде назначаван или уволняван.
 В Софийски градски съд започва делото против Мирослав Боршош В Софийски градски съд започва делото против Мирослав Боршош
Първо съвещание по делото против Мирослав Боршош се организира в Софийския градски съд. Разпитвани бяха очевидци по делото против някогашния д...
На днешното съвещание трябваше да бъде разпитан и някогашният шеф на НДК, само че той не се яви, макар че е бил свикан по телефон. От своя страна юрист Лулчева изиска той да бъде разпитан от разстояние или вкъщи, тъй като е на 90 години и е мъчно преносим.
В рамките на съвещанието бяха признати по делото резултатите от осъществена съдебно-счетоводна и компютърна експертиза. Според движимостите лица не са открити нарушавания от страна на някогашния шеф на НДК Мирослав Боршош.
Заедно с Боршош по случая е упрекнат и някогашният ръководител на Съвета на шефовете на НДК. Според прокуратурата той е осъществил насила по отношение на трима чиновници, назначени за членове на комисията по осъществяване на публичната поръчка за ремонта на НДК, които предиздвикал със закани да подпишат протокол, с който се занижават техническите индикатори на едни от участниците и се завишават на различен.
Следващото съвещание по делото е на 28 септември, когато още веднъж се чака Христо Друмев да се яви като очевидец или да се реши по какъв начин да бъде разпитан в бъдеще.
 Прокуратурата даде на съд някогашния шеф на НДК Мирослав Боршош Прокуратурата даде на съд някогашния шеф на НДК Мирослав Боршош
Софийска градска прокуратура (СГП) внесе в Софийски градски съд (СГС) обвинителен акт против някогашни длъжностни лица от НДК, измежду които и...
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР