Не се вижда края на инфлацията при цените на недвижимите

...
Не се вижда края на инфлацията при цените на недвижимите
Коментари Харесай

Основният двигател за покупка на имоти

Не се вижда края на инфлацията при цените на недвижимите парцели, сподели в изявление за естонското издание Vikerraadio анализаторът Тъну Тоомпарк. Заплатите обаче порастват и хората са подготвени да платят по-висока цена за жилище.

„ Цените на парцелите внезапно се усилиха след 2009 година През този интервал и инфлацията пораствам. Що се отнася до месечното заплащане, то набъбна с 6% за десетилетие, а по-късно и още малко. Ръстът на приходите и повишение на благосъстоянието, бяха двата съществени мотора на цените на повишаването на парцелите. Не виждам вероятности за намаляване през Новата година, като се има поради, че инфлацията пораства и търсенето също остава високо “, споделя Тоомпарк.

Средната цена на квадратен метър в Талин е 2693 EUR, само че парцели се купуват интензивно във всички елементи на Естония в разнообразни ценови диапазони. Хората и купуват, и наемат жилища. „ Появяват се от ден на ден IT милионери, които не купуват жилище за себе си, а влагат в наем и в по-големи мащаби “, добавя специалистът.

Средната естонска заплата стига за покупката на средностатистическо жилище, което съставлява двустаен апартамент в пет- или девететажен блок.

Ласнамяе е най-гъстонаселения регион на Талин. Там обаче новото строителство е мощно лимитирано. Най-популярното място измежду строителите остава Хааберсти,. Хората започнаха да правят оценка парцелите на брега на Талинския залив. „ Очевидно е, че по-горещите и привлекателни парцели се намират на морето. Става дума за Каламая “, добавя Тоомпарк.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР