"Не се вижда какво прави българската дипломация. Нашият външен министър

...
"Не се вижда какво прави българската дипломация. Нашият външен министър
Коментари Харесай

Екатерина Захариева: Ако аз бях външен министър щях да извикам руския посланик в МвнР

"Не се вижда какво прави българската дипломация. Нашият външен министър не бе на срещата на министрите в Брюксел, а там се е обсъждало какви дейности да се подхващат против Русия и възможни наказания ", това съобщи в ефира на Нова нюз някогашният министър на външните работи Екатерина Захариева  Екатерина Захариева Екатерина Захариева е заместител министър-председател по правосъдната промяна и министър на във връзка свикването на Съвета по сигурност.

За нея напрежение покрай нашите граници сигурно носи опасност за националната ни сигурност. А с помощта на декларацията на ГЕРБ се се задействали дейностите на ръководещите.

"Надяваме се договарянията да доведат до триумф и деескалация, само че всички би трябвало да сме подготвени и да имаме разнообразни разновидности за деяние. Продължава да се струпват войски по границите на Украйна, както и в Беларус ", съобщи някогашния външен министър.

Относно полезността на глобите, тя означи, че тези против Русия след анексирането на Крим са били знак, че това не се приема, само че други наказания в този момент могат в допълнение да ескалират обстановката.

"Но в случай че се стигне до нахлуване на Русия в Донбас, реакцията от Европейски Съюз ще е по-бърза и остра ", предвижда Захариева.

"Русия претендира, че се грижат за правата на съветски жители в Украйна, раздава съветски паспорти, само че и вкарва в страната въоръжени сепаратисти ", акцентира още тя.

Относно изявлението на президента на Хърватия Зоран Миланович, че страната му няма нищо общо със обстановката в Украйна, а в случай че има ескалация, ще бъде изтеглен и последния хърватски боец, както и че Украйна няма място в НАТО, Екатерина Захариева  Екатерина Захариева Екатерина Захариева е заместител министър-председател по правосъдната промяна и министър на съобщи, че тази позиция не я изненадва, защото Миланович е съпротива на ръководещите.

На въпроса по какъв начин възможен спор ще повлияе на енергетиката, Екатерина Захариева  Екатерина Захариева Екатерина Захариева е заместител министър-председател по правосъдната промяна и министър на сподели, че Западна Европа се нуждае от газа, а енергетиката постоянно се е употребила от Русия, само че до момента не го е употребява непосредствено, с изключение на прекъсването на газа за Украйна, което се отрази и на България.

"Не мисля, че ще се стигне до прекъсване на доставките, Русия няма интерес от това ", добави тя.

Бившият външен министър съобщи още, че в случай че през днешния ден изпълняваше длъжността, съветският дипломат щеше да бъде извикан в МвнР неотложно.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР