Не се учудвайте, ако случайно научите, че голяма част от

...
Не се учудвайте, ако случайно научите, че голяма част от
Коментари Харесай

Билки срещу високо кръвно налягане – могат ли да помогнат?

Не се учудвайте, в случай че инцидентно научите, че огромна част от откритията в актуалната медицина са основани въз основата на проучвания върху обичайните национални лечебни практики. Затова и докторите предлагат чай от лайка или липов цвят за болно гърло, а от бял равнец – против Постановление на Министерски съвет и менструални болки. Знанието, че точно тези растения оказват помощ за съответните недоволства не се е появило отникъде.
Нашите прародители са опитвали разнообразни начини, с които не просто да оцелеят, само че да преуспеят и пребъдат, предавайки наученото от уста на уста и потомство на потомство, до момента в който не сме изобретили писмеността, последващите я писма, печатарска преса, а в актуалната ера – телефоните, малкия екран, радиото, компютрите, Интернет и смарт-устройствата. Нека обърнем повече внимание на естествените способи, с които можем да тушираме пристъпите на хипертония.
Как се получава високото кръвно налягане?
Последни данни на Световната здравна организация (СЗО) сочат, че хипертонията предизвиква приблизително по 7.5 милиона смъртни случая годишно, което е почти 13% от общия брой. Самото високо кръвно налягане не е толкоз рисково, колкото последствията от него. Постоянно повишените му равнища водят и до увеличение на риска от инфаркт и други болести, свързани със сърдечно-съдовата система.
Представете си, че човешкият организъм е голяма автомагистрала, а кръвта и нейните частици са участниците в придвижването. Те би трябвало да стигнат от главата до петите ви по естествен и съразмерен метод, без да закъсняват. Това значи, че всичките крака и елементи на тялото се оросяват вярно. Всеки път, когато сърцето ни бие, то изтласква кръвта по мрежата от капиляри и кръвоносни съдове точно с тази цел.
Да страдаш от хипертония значи, че силата на този кръвоприток е прекалено мощна, което води до последователното увреждане на капилярните стени. Хиляди хора се пробват да си оказват помощ, употребявайки разнообразни типове средства за битка с високото кръвно налягане. За най-хубавите от тях се смятат тези с натурална формула.
Пример за такова са капките за нормализиране на сърдечния темп Heart Tonic. Съставът му е основан на деен дестилат от босилек, биофлаваноиди от кората на женско биле, както и листа на култивиран чай и благоуханна есенция от розмарин. Половин чаена лъжичка от него се разтваря във вода, сок или прясно мляко и се пие по 4 пъти дневно, почти 30 минути след хранене.
Кои са най-застрашените от хипертония групи?
Съществуват извънредно доста фактори, които могат да доведат до прекомерно бързото нахлуване на кръвопотока в артериите. Но главната причина постоянно се крие в метода ни на живот. Можем да чакаме даже по-големи здравословни проблеми, в случай че той не е природосъобразен и директно зависещ на потребностите на тялото ни.
Всеки специалист предлага да се храним здравословно. Поддържането на подобаващ хранителен режим значи, че нашето тяло получава всичките субстанции, които са нужни за вярното му действие. Нито една хранителна група не е нездравословна сама по себе си, нашата корист с тях, обаче, ги прави такива. Всеизвестно е, че богатите на мазнини и холестерол артикули повреждат стените на артериите и капилярите.
Ето и най-застрашените от високо кръвно налягане групи:
1) Почитателите на пърженото, сладкото, соленото и наситените с нездравословни мазнини храни.
2) Пушачите и феновете на алкохола.
3) Хората, които одобряват прекомерно доста лекарства.
4) Тези, които не правят никакви физически извършения.
5) По-податливите на стрес и напрежение, както и тези, които не намират задоволително време за отмора и качествена релаксация.
Най-добрите билки за контролиране на високото кръвно налягане

Народната медицина предлага богата гама от начини, с които можем да отвръщаме отрицателните резултати от хипертонията. Затова и най-хубавите средства за отнасяне на сходен тип недоволства са тези с дейни натурални екстракти като билковия разтвор Heart Tonic.
Нека хвърлим бърз взор върху най-хубавите билки за хармонизиране на равнищата на кръвното:
✔ Цветовете и Плодчетата на Глог: Те имат успокояващо влияние върху сърдечния темп, карайки го последователно да се забави. Има способността да уголемява кръвоносните съдове на сърцето и мозъка, както и да хармонизира техните нервни импулси.
✔ Листа от Здравец: Това растение също е известно като същински еликсир за нервите. Сутрин на гладно се употребява непосредствено по 1 зелено листо от него. Може да се направи и преварка на 10 листенца и 1 ч.л. мащерка, които се кипват в 500 мл. с вода. Разтворът се пие 3 пъти дневно.
✔ Листа от Бреза: Успокояват кръвното и спомагат за в действителност качествения сън.
С Природата Напред Към Здравия Дух в Здравото Тяло!
Майката Природа ни е дарила с безпределно доста способи, по които да поддържаме положението на духа си високо, настроението - положително, здравето - чудесно, а усмивката в никакъв случай да не слиза от устата ни. Нека по-често се възползваме от нейните оферти. Те са за наше богатство!
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР