Не се учим от грешките си и от грешките на

...
Не се учим от грешките си и от грешките на
Коментари Харесай

Стефан Янев разкри какво може да се случи при избора на председател на парламента утре


Не се учим от грешките си и от грешките на другите. В днешния ден се случиха две неща - получиха се зачатъците на разговор и се роди концепцията, че би трябвало да бъдем по-умерени в говоренето. Ако съхраним този дух и надграждаме, уповавам се, че ще имаме и решение. Нещата не са безнадеждни, до момента в който не се види, че е невероятно това да се случи. С тези думи лидерът на " " Стефан Янев коментира в предаването " Денят ON AIR "  все по-заплетения проблем с избора на ръководител на Народното събрание.

Той напомни, че още в края на вчерашния ден е предложил след разговор партиите да излязат с една кандидатура, която да бъде гласувана. До момента предлагането на Янев не е срещнало схващане.

" Може да се окаже, че е работещо решение. Действителността е такава, каквато я виждат всички български жители. Правя това, което мога и което дават опциите на пленарната зала. Дал съм заричане, че влизам в Народното събрание да предлагам решения. Това и върша. Вчера парламентарната ни група гласоподава с " Въздържал се ", тъй като процедурата и неналичието на разговор сред партиите беше като продължение на предизборното говорене ", изясни гостът на Bulgaria ON AIR.

По думите на Народното събрание би трябвало да се конституира и да направи допустимо болшинство, което може да излъчи държавно управление.

" Всички се пробват да плануват това ли е структурата, която ще даде утрешното болшинство. Едно е, в случай че съумеем да разделим този диалог една стъпка след друга. Ако не съумеем, би трябвало да се търси пакетното решение. Още през вчерашния ден имаше концепция да напуснем залата и да не участваме в процедурите и гласуването. Отказваме да участваме в диспути и няма да участваме в гласуването, в случай че няма единодушие, че един претендент може да бъде определен ", сподели още водачът на " ".

Според него в тази ситуация не става дума за дебелоглав или сюжет, а по-скоро за свързване с структура за бъдещо съдружно болшинство.

Янев отхвърли да назове имена, само че застава зад думите си, че 10-15 души поляризират пространството.

" Бил съм на позиции, на които съм имал достъп до квалифицирана информация в огромни размери. Тези имена съм виждал и в медиите, разнасят се обвинявания за тях. Тяхното оплюване и обругаване значи, че се трови цялата атмосфера в нашето говорене. Предлагам да изберем трима магистрати, които да създадат одит на медийни изявления и класифицирана информация за тези хора. След 6 месеца или една година да се произнесат. Цялото ни общество е пленник на това говорене, тровим се взаимно ", изясни той.

" България се нуждае от държавно управление. Не е толкоз значимо прилагателното, което ще му сложим начело. Има значими въпроси, които вълнуват българските жители. Изборът на ръководител на Народно събрание е символика от кое място тръгваме, дали можем да намерим единодушие да решим казуса и да търсим другите решения ", посочи водачът на " ".

От  " " ще изпратят представители на диалог с контактната група, само че по кое време ще се случи това, зависи от ориста на Народното събрание, стана ясно още от думите му. Самият Янев няма да участва на тези диалози. А от партията му имат проект и тактика, в случай че получат от президента Радев третия мандат за сформиране на държавно управление.

 
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР