Не се целувай. Кажи на клиентите да си мият ръцете,

...
Не се целувай. Кажи на клиентите да си мият ръцете,
Коментари Харесай

Как проститутките оцеляват по време на пандемия?

 Не се целувай. Кажи на клиентите да си мият ръцете, преди да те допрян. Носи маска. Сложи костюм на здравна сестра и мери температурата му. Ако е естествена, продължи играта. Ако има тресчица - приключи сесията.

Това са същински препоръки, които защитните групи и здравните служащи дават в опита си да защитят секс работничките. Разбира се, те биха предложили да се постави завършек на половият контакт с непознати, само че преди няколко седмици UNAIDS предизвести, че доста дами би трябвало да избират сред сигурността си и това, което поставя храна на масата им.

Според активистката и писателка Кати Саймън, описваща себе си като " на ниска цена конвой ", проституцията би трябвало да е гъвкава и да издържи на всяка криза. " Но в никакъв случай не е имало криза, в която близкият контакт с хора да е представлявал заплаха за живота ", споделя тя пред CNN.

По-малко работа, повече риск

Забраните надали биха се отразили тежко на бизнес, който така и така е незаконен на доста места по света. Но доста секс работнички отхвърлят да работят в изискванията на пандемия. Въпреки ковид обаче, доста от тях към момента получават запитвания за срещи онлайн.

" Не е етично да допирам нечие непознато тяло поради вируса ", споделя едно от девойките, което работи в Сан Франциско. Преди пандемията тя се вижда с повече от 30 клиенти на седмица. След като епидемията пламва, техният брой става нула.

" Живея в жилището си от 16 години. Никога не съм закъснявала с заплащането на наема или сметките. Това е първият път, в който имам проблем с парите, откогато съм в Сан Франциско ", споделя тя. Клиентите й не престават да й звънят, а измежду тях има доктори и сестри, които я умоляват да работи. " Хвърлят всичките си пари. Казват ми: " Ще ти дам 0, в случай че работиш с мен за един час. Поставят ме пред алтернатива, тъй като нуждая се от тези пари ", споделя момичето.

Друга секс работничка от Аризона споделя, че е изгубила част от постоянните си клиенти поради пандемията, защото те са останали без работа.

" Мога да ви кажа по кое време всички са получили стопански тласъци, тъй като тогава още веднъж имам клиенти. Но в идващите няколко дни никой не идва при мен ", споделя тя. В началото на пандемията момичето приемало клиентите си с термометър в ръка, пробвайки се да бъде секси здравна сестра. Няколко месеца по-късно тя към този момент не прави това, само че постоянно носи маска и ръкавици с нови клиенти. Някои от тях й оферират повече пари, защото към този момент са обезверени от обстановката, други, които са изгубили работата си, молят за понижение.

Да премериш риска и потребността

42-годишната Акинос, която работи в Ню Йорк и Берлин, сега си е взела отмора, само че вижда, че доста клиенти упорстват за услуги, като целувки, които могат да популяризират COVID-19.

" Те го желаят макар огромният риск. Не ги интересува. Казват: " Да, знам какво се случва, само че въпреки всичко желая да се целуваме. " Това е типично поведение на клиентите - те постоянно желаят да ни накарат да създадем това, което не бихме създали с други ", споделя Акинос.

А това, което тормози специалистите, не е единствено рискът от коронавирусът, само че и насилието. С по-малко клиенти работничките по-трудно могат да избират клиентите си.

Според едно от девойките, което споделя, че " предлага връзки в подмяна на възнаграждение ", тези, които поемат риска по време на пандемия, са смелчаци, а това е първият червен байрак.

" Сега е доста по-опасно, тъй като те към този момент са склонни да нарушат едни правила ", споделя 34-годишната жена. Тя споделя, че доста от нейните колежки стартират връзки, с цел да не останат на улицата. А това може да докара и до повече домашно принуждение. Самата тя няма дом и по време на карантината остава в дома на собствен клиент. Ситуация, от която не е изключително удовлетворена.

Предизвикателството да работиш онлайн

Някои секс работнички съумяват да запазят работата си, спазвайки отдалеченост. Те печелят пари, предлагайки провокативни фотоси, живи излъчвания и чатове онлайн. Новите регистрации в уеб страницата Only Fans скачат със 75% от началото на пандемията. На всеки 24 часа се записват близо 200 хиляди нови потребителя.

Според Мая, която работи в Ню Йорк, работата онлайн по никакъв начин не е лесна. Не е и евтина - би трябвало ти бърз интернет, прекрасен компютър, хубава камера. Преди пандемията тя изкарва сред 8000 и 10 000 $ на месец. Сега получава половината от това. И въпреки всичко е безапелационна, че е по-голяма късметлийка от някои нейни колежки.

Какво ще се случи след пандемията?

Как секс служащите ще продължат да упражняват специалността си безвредно? Тази алтернатива стои пред доста организации, които се борят да правата им. Една от организациите, Outlaw Project, дава средства на девойките, спрели да работят. Други организации раздават маски на секс работничките, които се трудят на улицата. Но съгласно всички, незнайното число X в сигурността постоянно е клиентът, защото той режисира всичко.

Симон, която изкарва по 700 - 800 $ на месец, взема решение, че няма да работи по време на пандемията, но й е мъчно.

" Когато предложа на постоянните си клиенти секс по телефона, те споделят: " Нали знаете, това не е нищо спрямо вашето допиране и дрън дрън дрън. Опитват се да насрочат среща. Не осъждам никого, който реши да работи сега ", споделя тя, само че се усеща незадоволеност от клиентите си. " Казах им, че се пробвам да не работя, а те ме притискат да го направя ", споделя тя.

" Банковата ми сметка върви към нула от ден дневно. Все още се пробвам да не се връщам към работа, само че не знам докога ще мога. "
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР