Не се срамувам от нито едно свое действие, но малко

...
Не се срамувам от нито едно свое действие, но малко
Коментари Харесай

Ген. Мутафчийски: Скрих се, но Covid не изчезна. Не се срамувам от нищо

Не се срамя от нито едно свое деяние, само че малко съм отчаян от ниските равнища на имунизация у нас. Винаги съм се опитвал да приказвам професионално и то въз основата на потвърдени научни изявления и даже когато е водило до безпокойствие у хората, съм казвал истината. Това разяснява началникът на ВМА и началник на някогашния Национален действен щаб (НОЩ) за справяне с епидемията ген.-майор проф. доктор Венцислав Мутафчийски в изявление за Българска национална телевизия в сряда след дълго неявяване от обществения живот. Мутафчийски спря медийните си участия след през май 2020 година, че “очаква да измрат доста хора, крепко да измрат ", която се сбъдна след това.

Мутафчийски съобщи в сряда, че не желае появяването му да се свързва с отрицателни реакции в обществото.

" Щом едно нещо е потвърдено и е оповестено в съществени списания с доказателства, значи мога да го кажа на необятната аудитория. Това, че това е довело до безпокойствие у доста хора – да, само че това е истината. " - сподели той. " Щом считат, че ген. Мутафчийски е притежател на Covid-19, дано се скрие ген. Мутафчийски. Но за жалост това не даде добър резултат, тъй като Covid-19 не изчезна. ", добави той.

Ген. Мутафчийски не даде оценка на актуалните ограничения за справяне с разпространяването на Covid, тъй като те са основани на напълно друга философия за ръководство на пандемията от тази, която е била възприета по света, когато той е бил отпред на щаба.

Допълни, че не вижда смисъл в отправяне на рецензии към сътрудниците му, които в този момент ръководят пандемията, защото в това няма нищо продуктивно .

Мутафчийски за следващ път декларила, че не е изкушен от политиката.

" Не съм допускал да се водят с мен диалози за влизане в политиката . Когато съм споделил, че това не е за мен - значи, че не е за мен. Всеки човек би трябвало да си тежи на мястото. ", съобщи Мутафчийски.

До 2-3 седмици се чака да получим задоволително данни по въпросите, които ни интересуват за Омикрон разновидността – дали новият вариант заобикаля имунитета, дали протича по-тежко, по какъв начин се въздейства от имунизациите, разяснява още той.

Според него каквото и да се приказва за Омикрон разновидността сега, е спекулативно .

Новият вариант е с над 50 разновидности, от които 30 са в шипчестия протеин. Това е разновидността с най-вече разновидности до момента. Невинаги обаче това значи, че вариантът въздейства по-лошо на човешкия организъм, уточни той.

Над 90% от Covid-пациентите във ВМА са неимунизирани , регистрира военачалник Мутафчийски. По думите му все по-често се случва пациент да си признае, че си е извадил подправен документ, когато положението му се утежни.

Европа евентуално няма да остане бзучастна към ниските равнища на имунизация у нас, разяснява още началникът на ВМА. Според него макар правото на свободно напредване на жителите, е доста допустимо да се наложат рестрикции към България или най-малкото да се посъветват жителите на другите страни да заобикалят пътуванията до нашата страна.

Мутафчийски прикани хората да не се вслушват в препоръките да не се имунизират поради съпътстващи болести .

" Хора, когато ви кажат да не се ваксинирате поради доста съпътстващи болести, това е цялостна неистина. Многото съпътстващи болести са първа индикация за имунизация.” - посочи Мутафчийски

Имунизирането на милиарди хора по целия свят е невиждано и е доказателство, че имунизациите против Covid са безвредни, разяснява проф. Мутафчийски.

Към момента във ВМА няма свободни интензивни кревати. В лечебното заведение са настанени 168 пациенти с Covid. 71 от тях са в интензивно поделение. От болничното заведение дават информация към " Бърза помощ " за заетоста на леглата на всеки три часа.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР