Не се смятам нито за по-мъдър, нито за такъв интелектуалец.

...
Не се смятам нито за по-мъдър, нито за такъв интелектуалец.
Коментари Харесай

Проф. Пантев на 85 г.: Имаме вътрешна злоба, семейство и държава не се развалят отвън, а отвътре

Не се считам нито за по-мъдър, нито за подобен интелектуалец. Мислите и възприятията ми са свързани с благословията, че съм роден, с признателност към моите основатели, че бях обичан повече, в сравнение с заслужавам, че въпреки всичко си видян, което е суетно и доста човешко.

Това показа в изявление пред БНР доайенът на българските историци проф. Андрей Пантев, който през днешния ден чества рожден ден - 85 години.

Той изрично отхвърли на този ден да разяснява злободневните политически събития у нас и бе сбит :

Имаме вътрешна завист, семейство и страна не се скапват извън, те се скапват от вътрешната страна!

„ На този ден дребното нещо е кой какъв е. Според мен политика няма, има комбина, другарски кръг и корпоративни ползи " , разяснява проф. Пантев.

„ Идеята да се гледа със смешна тъга всичко това, което се напъват модерни играчи, е пренебрежение към личната персона ", призна историкът.

„ Не ми се ще на този ден да беседвам на тези тематики, да са живи и здрави! Какво ме интересува това, в случай че съм заобиколен с близки хора, хора които ме обичат. Аз съм това, което съм и се считам за осъществен човек ", съобщи проф. Пантев.

И след 20 години той не е трансформирал и отстоява позицията си във връзка с влизането на България в НАТО :

„ Съвременните събития демонстрират какъв брой цивилен разнообразни сме били. Кажете ми къде е стъпил НАТО и да е настъпило безконечна любов, с изключение на война НАТО не носи никакви всемирен добродетели. Къде НАТО е въвел съгласие и мир ".

Проф. Пантев е безапелационен, че се „ постанова оня мир, който е комфортен за неговите учредители ".

Президентът Румен Радев поздрави проф. Андрей Пантев във връзка 85-та годишнината на огромния български историк, оповестиха от прессекретариата на Президентството.

Държавният глава показва откровеното си почитание към един от най-авторитетните модерни български интелектуалци и акцентира смисъла на родолюбива му активност с поредни позиции в отстояването на националния ни интерес.

" Поколения наши сънародници ценят високо Вашето експертно мнение и задълбочените Ви изследвания на процесите в новата история на България, Балканите, Европа и света ", акцентира президентът.

Президентът откроява значимия принос на проф. Пантев към увеличението на родното ни научно благосъстояние с множеството извършени от него проучвания и написани книги, монографии и изявления.

Румен Радев показва убеденост, че проф. Пантев ще продължи да буди интереса и уважението на академичната общественост и на обществото като обичан събеседник с респектираща просветеност и пословично възприятие за комизъм.

В приветствения си адрес президентът пожелава здраво здраве, неотслабващи сили и сила на проф. Андрей Пантев за нови научноизследователски триумфи, както и социална и гражданска поддръжка за неговата народополезна активност.

Юбилярът беше поздравен през днешния ден и от ръководителя на Народното събрание Росен Желязков, от водача на ГЕРБ Бойко Борисов, от проф. Стоян Денчев, проф. Ирена Петева, проф. Никола Аврейски, проф. Миглена Темелкова и от ректора на СУ проф. Георги Вълчев.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР