Не се случва това, което беше обещано, което беше прието.

...
Не се случва това, което беше обещано, което беше прието.
Коментари Харесай

Служителите от МВР отново на протест

Не се случва това, което беше дадено, което беше признато. Мога да кажа, че не се съблюдава Библията на съдружните сътрудници - съдружното съглашение. Нищо от това, което одобриха и дадоха обещание не се случи. Това сподели Илия Кузманов - зам.-председател на Синдикалната федерация към Министерство на вътрешните работи, в предаването „ Говори в този момент “ по Българска национална телевизия.

Поетите задължения не са спазени, съобщи той и даде своята оценка на ръководството. „ Оценката е слаб 2 - бумащината се усили, несвойствените действия не са отстранени. Обещанията за цифровизация, софтуерно обновяване не се извършиха. Плановете, докладите, справките внезапно се усилиха. Тази отчетност е хвърлена върху хората на терен, тя ни пречи да излезем на улицата и да работим за хората “, уточни Кузманов.

По думите му препоръчаните униформи са нефункционални и скъпи, а поръчките не престават да се печелят от едни и същи хора. „ В момента ние караме със старите униформи. Подигравка, която страната си разрешава към чиновниците на вътрешните ведомства и сътрудниците към пандизите, е безусловно същата. Вече няма проблем в Министерство на вътрешните работи, стартира да има проблем в бранш „ Сигурност “ като цяло “, счита Кузманов.

По отношение на поисканото нарастване на заплатите той разяснява, че обещания за такова са получили от всички политически сили по време на предизборните акции. „ Към ден сегашен ние даже не знаем какво е предложило Министерство на вътрешните работи на Министерството на финансите като параметри и какво е поискано. Нашето чувство, че има информационен проблем сред министерствата “, добави Кузманов.
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР