Не се съмнявам, че скоро бъдещите творения на Бойко ще

...
Не се съмнявам, че скоро бъдещите творения на Бойко ще
Коментари Харесай

Борисов доволен, че Юнкер е оценил рисувателния му талант

" Не се колебая, че скоро бъдещите творения на Бойко ще красят някоя художествена изложба в София ".

Това разгласи ръководителят на Европейската комисия Жан-Клод Юнкер за премиера на България Бойко Борисов. Министър-председателят на страната ни разгласява в профила си във " Facebook " коментар на Юнкер за връзките му с Борисов през последните пет години, като натъртва на рисувателните качества на българския министър председател.

" Рисунките в действителност могат да кажат хиляди думи. Един от най-изкусните комуникатори измежду министър председателите, с които съм имал удоволствието да работя, е човек, с който в никакъв случай не съм споделял общ език (макар ненапълно да се считам за полиглот): моят другар Бойко Борисов ", отбелязва Юнкер.

Председателят на Комисията показва диалог с Борисов от 2015 година, по време на който са разискали " Южен поток " благодарение на рисунка.

" Когато през 2015 година той опита да ми изясни значимостта на прекомерно комплицирания план " Южен поток " за енергийната сигурност на България и нейните съседи от района, Борисов го направи без брифинг и без да употребява думи, а просто посредством няколко драскулки върху лист хартия ", споделя Юнкер.

" Бях толкоз впечатлен от творбата му, че я сложих в рамка и я закачих на стената в офиса си като увещание на значимостта на енергийната съгласуваност ", продължава някогашният министър председател на Люксембург.

Жан-Клод Юнкер, който напуща поста, с цел да го отстъпи на новоизбрания водач Урсула фон дер Лайен отбелязва още: " Няколко месеца по-късно, делегация от България ме посети за диалози за българския газов хъб. Аз гордо им демонстрирах, че съм го схванал с помощта на прелестните рисувателни умения на премиера им, след което научих, че член на делегацията е направил фотография на рамкираната рисунка и тя е изтекла в българската преса ".

В края на поста във " Facebook " Борисов написа, че добре помни взаимната работа с Юнкер през годините.

" Юнкер нито един път не си разреши двоен стандарт към страните членки. Намираше време за проблемите на всеки. Чуваше, помагаше и постоянно се шегувахме дружно ", написа Бойко Борисов. /news.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР