Не се притеснявам от „поправителния изпит” в четвъртък. Някои хора

...
Не се притеснявам от „поправителния изпит” в четвъртък. Някои хора
Коментари Харесай

Гешев: Не се притеснявам от "поправителния изпит"

Не се тормозя от „ поправителния изпит” в четвъртък. Някои хора се опасяват от закона и по тази причина моят избор се оказа толкоз сложен.

Това сподели Иван Гешев в Благоевград, където взе присъединяване в конференция, проведена от Югозападния университет.
Висш съдебен съвет прегласува Гешев на 14 ноември Президентът отхвърли да подпише указа за назначението му като основен прокурор
В четвъртък Пленумът на Висшия правосъден съвет ще организира съвещание, на което ще прегледа указа на президента от 7 ноември и ще организира наново гласоподаване на избора за основен прокурор.

Иван Гешев бе определен с 20 гласа " за " и 4 " срещу ". Президентът Румен Радев обаче върна избора с претекста, че не е имало същинско съревнование сред претенденти.
След решението на президента: Гешев не разяснява претекстовете на Радев (ОБЗОР) След публикуването на указа на президента, Висш съдебен съвет ще назначи ново съвещание
По-рано основният прокурор Сотир Цацаров съобщи пред публицисти, че няма да има изненада в неговия избор и още веднъж ще поддържа Иван Гешев.

„ Очаквам президентът да не протака дейностите си след повторното гласоподаване, както е потвърдил до момента “, уточни Цацаров.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР