Не се прикриват положителни проби за коронавирус, категоричен бе пред

...
Не се прикриват положителни проби за коронавирус, категоричен бе пред
Коментари Харесай

Проф. д-р Тодор Кантарджиев: Не се прикриват положителни проби за коронавирус у нас

Не се прикриват позитивни проби за ковид, безапелационен бе пред NOVA шефът на Националния център по заразни и паразитни заболявания проф. доктор Тодор Кантарджиев след брифинг пред ВМА, на който стана ясно, че все още няма позитивни проби на ковид у нас. „ Нямаме подозрения за резултатите от никоя проба за ковид. Ако има подозрения се пускат спомагателни проучвания с други проби в лабораторията ", съобщи той.

„ Сигурен съм в потенциала на Националната референтна лаборатория, която се води от професорка и в нея работят хора с докторска степен. Референтната лаборатория работи на равнище ", акцентира той.

„ Преди години, такава обстановка може би се е случвала, само че защото това съответствува с грипната зараза, международната медицината не го е разбирала. Няма нищо по-различно от до момента популяризираните инфекции. Доказа се към този момент даже, че този ковид не е по този начин рисков за бебетата и новородените, както е да вземем за пример грипния вирус ", сподели още Кантарджиев.

Кантарджиев е безапелационен, че за този ковид няма характерно лекуване. „ Всичко това са клюки. Има данни в Китай, че неголеми групи от хора са лекувани с някои типове антивирусни медикаменти, само че са лекувани малко хора и по тази причина резултатите не разрешават да се вземе извънредно мнение като медицина на доказателствата, по тази причина към този момент одобряваме, че лекуването е симптоматично ", разяснява той.

„ Важно е да се каже на хората, че вирусът не е рисков за младежите, не е рисков и за здравите хора. Опасен е за възрастните хора по този начин, както е рисков и грипния вирус. Тази година няколко хиляди души са умряли от грип, макар че епидемията беше дребна ", съобщи още шефът на Националния център по заразни и паразитни заболявания.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР