Не се предвиждат ограничения за затваряне на бизнеси, няма да

...
Не се предвиждат ограничения за затваряне на бизнеси, няма да
Коментари Харесай

Кирил Петков: Без затваряния, без сертификати. Ще имаме спокойно лято

Не се плануват ограничавания за затваряне на бизнеси, няма да има условие за Коронавирус документи в страната, нито за ограничавания в напредването.

Това посочи в четвъртък на брифинг в Министерския съвет министър председателят в оставка Кирил Петков след среща със здравните управляващи.

На срещата в Министерския съвет на премиера е била докладвана информация по отношение на епидемиологичната конюнктура в страната и обстановката с разпространяването на COVID-19.

" Следим обстановката деликатно, само че данните демонстрират, че може да имаме умерено лято ", добави той.

" Към момента продължава растежът на болестта, само че той е доста по-далеч от тези пикове, които имахме преди месеци. Ще продължи увеличението на случаите, само че в случай че това не води до по-тежко протичате, не води до натоварване на здравната система, ще се оправим ", сподели и основният държавен здравен контрольор доцент Ангел Кунчев.

Според неговата прогноза през август евентуално сегашната вълна ще доближи пиковите си стойности и по-късно ще има последователно нормализиране,

" А дали ще има нова вълна и нов вариант наесен - това не може да се планува ", посочи Кунчев.

И още веднъж акцентира, че сегашната обстановка е доста по-различна от тази в предходните талази, като и самото заболяване протича доста по-леко, характерностите на вируса са доста по-различни.

Очаква се приемането на новия народен Коронавирус проект. След това ще се одобри и че маските в лечебните заведения и обществените домове ще станат наложителни. Препоръчително ще е където е допустимо да се мине на отдалечена работа.

Според проф. Радка Аргирова антигенните проби са задоволително надеждни, те могат да хващат и последните разновидности на ковид.
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР