Не се предвижда увеличение на цената на билета в градския

...
Не се предвижда увеличение на цената на билета в градския
Коментари Харесай

Билетът за градския транспорт в София няма да поскъпва

Не се планува нарастване на цената на билета в градския превоз. Това съобщи кметът на София Йорданка Фандъкова пред Нова телевизия.

Тя призна, че обстановката в градския превоз е доста тежка, само че акцентира, че най-важната задача е повече хора да го употребяват.

Ако увеличим цената на билета, това значи да откажем хората от използването му , изясни Фандъкова.

Относно кметът уточни, че са получени над 220 сигнала за паднали дървета, клони, ламарини. Всички екипи били мобилизирани и работели непрекъснато.

Тя прикани да бъдат закрепени всички предмети по балконите, защото е в действие и през днешния ден.

По думи на Фандъкова в резултат на бурята има един потърпевш със счупена ръка. Само в парковете пък са паднали 30 дървета.
 С 33 гласа
С 33 гласа " за " и 27 " срещу " СОС разпредели бюджет за над 2 млрд.лв.

СпоредБорис Бонев бюджетът на София е: " Още от същото ", само че за рекордно доста пари

Тя заяви и че тази седмица е почнало кандидатстването за оповестените свободни места във всички детски градини и ясли в София.

През май ще бъде осъществено класирането и тогава ще стане ясно какъв брой деца са кандидатствали и какъв брой са признати, изясни кметът.

Целта е до края на 2023 година да се обезпечат места за децата от 3 до 6 години. Над 42 млн. лева са заложени за строителството на 22 нови детски градини. 14 от тях се чака да бъдат подготвени до края на годината.

Фандъкова увери, че строителството на детските градини върви, колкото се може по-бързо, само че популацията в столицата се усилва с неимоверни темпове.
 209 учебни заведения могат да одобряват украински деца
209 учебни заведения могат да одобряват украински деца

Около 15 украински деца към този момент вървят на учебно заведение в София

По нейни думи при строителството на детски градини има същинска децентрализация . Тя уточни, че районните кметове получават финансиране и имат опция да оферират решения. Кметът призна, че за жалост има региони в които се бавят, като " Красно село ".

Според нея е доста значимо да се помогне на хората, които бягат от войната в Украйна. В учебните заведения в София имало места.

Вече, които са декларирали своята опция да одобряват украински деца, уточни Фандъкова.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР