Не се предвижда промяна в правомощията на Румен Радев, коментира

...
Не се предвижда промяна в правомощията на Румен Радев, коментира
Коментари Харесай

Съветник на президента: Не се предвижда промяна в правомощията на Румен Радев

Не се планува смяна в пълномощията на Румен Радев, разяснява президентски съъветник.

Няма никакъв план, обсъждан в президентската институция, който да планува разширение или смяна в пълномощията на президента в Конституцията, заяви в изявление за БНР Александър Маринов - ръководител на Стратегическия съвет към президента Румен Радев.

" Президентът сподели, че когато един държавен глава си е на мястото и уплътнява пълномощията си, той може да играе основна роля. Проектът за промени в Конституцията е в развиване. Преди да се стигне до разискване на съответни текстове, би трябвало да има полемика, за която в идващите месеци би имало положителни условия ", посочи Маринов.

Според него измененията би трябвало да стартират от долу на горе по отношение на концепцията за по-голямо и засилено присъединяване на жителите.  " Да се отдели внимание на локалната власт и локалното самоуправление... И партиите, показани в Народното събрание, би трябвало да създадат своя избор - сред това, което желае болшинството в обществото, и техните ползи или характерни възгледи. Ако желаят, да поддържат измененията в Конституцията, в случай че желаят - да не ги поддържат. Но на идващите избори ще се види по какъв начин са погледнали на това тяхно решение гласоподавателите ".

Маринов разяснява и други тематики, написа " Стандарт ".

" Има разнообразни гледни точки за Русия, за НАТО, за Съединени американски щати. Но суверенитетът, националното достолепие, ползите на България са над всичко. Единодушието на институциите макар махленските реакции е добър знак, че разбираме нашето място, нашето свещено право да управляваме ориста си... Ако напрежението ескалира до действителна конфликтност, ще бъдем сложени в мъчно състояние, тъй като ще бъдем сложени сред чука и наковалнята. Заплахите би трябвало да се одобряват със сериозен разбор, с правене на разновидности за деяние. Тук е значимо единодействието, не е нужно надпреварата кой по-силно ще се изкаже и кой по-силно ще се тупа в гърдите ".

Според него една партия пази най-сериозно позициите си, когато показва праволинейност, съблюдаване на уставни положения, убеденост и когато не шикалкави. " Затова се удивлявам на Българска социалистическа партия за метода на решение на един сходен проблем. Този метод на отнасяне на една напълно естествена обстановка каквато е оставката е губещ по формулировка ".

Александър Маринов уточни, че доказването на един политически индивид - комплициран като съдружния кабинет, минава през превъзмогването на компликации: " Изпитанието е двойно по-силно и поради външнополитическата картина. Засега се оправят обичайно, въпросът е да се учат от грешките си и да вървят напред ".

И акцентира, че президентът има доброжелателно отношение към държавното управление и ще работи с него, до момента в който следва програмните си начертания: " Никой не споделил, че това държавно управление ще бъде вечно. Това държавно управление може да не се оправи и хората могат да изберат друго ". 
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР