Не се предвижда преизчисляване на пенсиите с бюжета за следващата

...
Не се предвижда преизчисляване на пенсиите с бюжета за следващата
Коментари Харесай

Хасан Адемов, ДПС: Не се предвижда преизчисляване на пенсиите с бюджета за 2022 г.

Не се планува преизчисляване на пенсиите с бюжета за идната година. Има разлика сред преизчисляване, актуализация и осъвременяване – това са разнообразни принадлежности на обществената политика. Когато става въпрос за преизчисляване се има поради застрахователен приход за избран интервал. Колегите от Българска социалистическа партия оферират преизчисляване на пенсиите със застрахователен приход 2018 година Това сподели депутатът от Движение за права и свободи доктор Хасан Адемов пред Българска национална телевизия.

„ От месец януари се чака с новия бюджет да се вземат нови решения, само че приемането на бюджета се отсрочва. В закона за обществени финанси е казано, че страната може да харчи толкоз, колкото е похарчила през миналата година, месец януари, само че при изискването, че приходите са изпълнени “, беше безапелационен той.

Адемов прикани да се прави разлика сред това, което написа в закона и това, което се приказва в общественото пространство.

„ Законът за бюджета на държавното публично обезпечаване споделя, че минималната пенсия за стаж и възраст от 25 декември, ще бъде 370 лева Тази пенсия е политическо решение. Хората, които я получават, нямат застрахователен принос. Максималният размер на пенсията става 1500 лева, тук става въпрос за към 34 000 пенсионери, които ще бъдат лимитирани от тавана “, обясни депутатът от Движение за права и свободи.

Адемов разяснява друга значима смяна в Кодекса за обществено обезпечаване, която дава опция за всички трудови и произлизащите от труд пенсии, да се усилят всяка година стаж от 12,5% на 13,5%.

Това ще докара до приблизително нарастване на пенсиите с към 64 лева.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР