Не се предвижда поскъпване на цената на тока за битовите

...
Не се предвижда поскъпване на цената на тока за битовите
Коментари Харесай

Токът за бита няма да поскъпне след мораториума, увериха от КЕВР

Не се планува повишаване на цената на тока за битовите консуматори след отпадането на мораториума върху цената на електрическата енергия, ВИК-услугите и топлинната сила през април. Това съобщи ръководителят на Комисията за енергийно и водно контролиране (КЕВР) Станислав Тодоров по време на чуване в отрасловата парламентарна комисия. Силен напън обаче има върху цената на топлоенергията и ВиК услугите. По думите на ръководителя на КЕВР цените на газа за битовите консуматори също могат да тръгнат нагоре.

" Токът няма да се подвига, има мощен напън за повдигане обаче на цената на топлоенергията и цената на ВиК услугите. Съществува опция това да се случи едновременно от първи юли. Ако войната в Украйна се приключи в обозримо бъдеще,  цените ще паднат. Ако се успокоят доставките от Русия, газът ще се трансформира от най-скъпия, в най-евтиния източник на сила, само че от 2023 година нататък ", означи Тодоров.

След като стана ясно, че Главна дирекция " Национална полиция " е разкрила учредения за покачване на обвинявания за скъпия ток през предишното лято, ръководителят на КЕВР съобщи, че проверяващите са употребявали материали от инспекцията на комисията, на които се базира заключението им.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР