Не се предприемат действия за експулсиране на военнослужещи украинци в

...
Не се предприемат действия за експулсиране на военнослужещи украинци в
Коментари Харесай

Полски генерал предложи депортиране от страната на украинци на военна възраст

Не се подхващат дейности за експулсиране на военнослужещи украинци в Украйна, с цел да могат да се включат в отбраната на страната от съветска експанзия. Това заяви порталът Onet с позоваване на изказване на Министерството на външните работи и коментар на Министерството на вътрешните работи и администрацията на Полша.

Журналистите обърнаха внимание на изказването на военачалник Валдемар Скшипчак, който предложи полското държавно управление, като част от поддръжката на Киев, да депортира всички мъже от Полша в Украйна. Те се свързаха с Правителствения информативен център за коментар. От външното министерство споделиха, че обмислят по какъв начин тъкмо могат да оказват помощ на украинската страна по този въпрос.

„ Вярваме, че оптималното решение „ би било тези проблеми да бъдат решени на европейско равнище “, се споделя в изказването.

Според информация, получена от публицисти от Министерството на вътрешните работи и администрацията на Полша, „ не се работи в тази посока в Министерството на вътрешните работи и администрацията “.

Пенсионираният военачалник Валдемар Скрипчак, както оповестява порталът Onet, предложи полското държавно управление, като част от поддръжката си за Киев, да депортира всички мъже от тази страна в Украйна. Според него тези дейности биха подкрепили украинците в отбраната на страната.

" Това би трябвало да бъде самодейност за държавните управления във Варшава, Париж, Прага и където и да е. Тези държавни управления би трябвало да оказват помощ на Киев да ги депортира ", сподели той по радио TOK FM.

Бившият пълководец на полските сухопътни сили предложи да се улесни работата на администрацията на президента Владимир Зеленски с украински новобранци, които са в Полша.
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР