Не се поддавам на внушения и натиск“, заяви Десислава Атанасова,

...
Не се поддавам на внушения и натиск“, заяви Десислава Атанасова,
Коментари Харесай

Десислава Атанасова: Не се поддавам на натиск и внушения

„ Не се поддавам на внушения и напън “, съобщи Десислава Атанасова, претендент за парламентарен арбитър от ГЕРБ-СДС, при чуването ѝ в парламентарната комисия по конституционни въпроси. Тя съобщи, че в случай че има опити за въздействие, ще заяви за тях обществено.

„ Ще образувам вътрешните си убеждения на база полезностите, правилата и нормите на конституцията. Противодействие против сходни опити против който и да е, без значение дали е член на Конституционен съд, магистрат, член на Народното събрание или изпълнителната власт е да бъде дадена подобаваща гласност “, добави тя.

Атанасова посочи, че няма да си направи самоотвод при гласуването в Конституционен съд във връзка с делото против измененията в Конституцията, на които и тя е вносител. Аргументира се с това, че че в практиката на Конституционен съд не съществува разбиране за отказ.

Тя даде да се разбере още, че няма да отстъства от съвещанията на Конституционен съд, нито ще шиканира при гласуването по основни каузи.

Относно рецензията за липса на юридически опит тя съобщи, че е взела участие при написването на всички претенции на ГЕРБ до Конституционен съд. Изтъкна, че има над 15 години опит в комисията по правни въпроси и това е  плюс. След края на чуването ѝ депутатите от групата в ГЕРБ-СДС, които бяха в зала, я приветстваха и напуснаха съвещанието.


 

FaceBookTwitterPinterest
Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР