Не се поддавам на внушения и на натиск. Ще формирам

...
Не се поддавам на внушения и на натиск. Ще формирам
Коментари Харесай

Десислава Атанасова: Не се поддавам на внушения и на натиск

Не се поддавам на внушения и на напън. Ще образувам вътрешното си разбиране единствено на база на разбиранията ми за полезностите, правилата и нормите на Конституцията. Това сподели Десислава Атанасова, претендент за парламентарен арбитър от ГЕРБ-СДС, при чуването ѝ в парламентарната комисия по конституционни въпроси.

Смятам, че до този миг съм посочила качества, че напън е доста мъчно някой да ми окаже, добави тя, като уточни, че, в случай че нещо сходно се случи, тя ще даде гласност на това.

Атанасова уточни, че съгласно нея парламентарната група ГЕРБ-СДС не я номинира единствено заради причина, че предстоят разискване и гласоподаване на претенции за оповестяване на противоконституционност на разнообразни законодателни текстове или решения на Народното събрание, съобщи Българска телеграфна агенция.

Тя сподели, че Народното събрание се е забавил прекомерно със започването за процедура за избор на конституционни съдии от квотата на Народното събрание. " Нямаше политическа подготвеност ", изясни Десислава Атанасова и напомни, че Конституционният съд към две години работи с двама членове по-малко.

Десислава Атанасова съобщи още, че в случай че бъде определена, е добросъвестно да взе участие при гласуването на решение от Конституционния съд по тъжби против законови промени и решения на Народно събрание, в които е взела участие като депутат. Ще извършвам своите отговорности добросъвестно и без значение, в случай че бъда определена, добави Атанасова.

„ Редно е, всеки от конституционните съдии да взе участие при разискването и гласуването на всички решения на Конституционния съд “, уточни тя и добави, че няма планувана законова опция за отказ на конституционния арбитър, нито се позволява възпиране при гласоподаване. Тя изясни, че има опция за безучастие в съвещание от страна на конституционния арбитър, когато става въпрос за неговия имунитет. Атанасова добави, че по въпроса има и определение на Конституционния съд. 

Кандидатурата на Десислава Атанасова беше показана от Екатерина Захариева от ГЕРБ-СДС.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР