Не се поддавам на натиск и внушения, ще формирам разбиранията

...
Не се поддавам на натиск и внушения, ще формирам разбиранията
Коментари Харесай

Десислава Атанасова: Не се поддавам на натиск и внушения, ще формирам разбиранията си на Конституцията

Не се поддавам на напън и внушения, ще образувам разбиранията си на Конституцията. Това заявиДесислава Атанасовапо време на чуването си в Конституционната комисия във връзка стартираната процедура за избор на конституционните съдии от парламентарната квота, съобщи кореспондент на " Фокус ".

" Ако бъда определена за Конституционен арбитър, огромната ми привилегия е, че хората в тази зала ме познават. Познава ме и огромната част от българското общество и мисля, че до този миг съм посочила, че напън е доста мъчно някой да ми окаже. Не се поддавам на вушение и напън. Ще образувам вътрешното си разбиране единствено въз основата на разбиранията си за полезностите, правилата и нормите на Конституцията ", съобщи тя.

" Ако се случи сходно нещо, мисля, че противопоставяне против сходни опити, към който и да е, без значение член на Конституционния съд, член на Народното събрание, член на изпълнителната власт или магистрат, да бъде дадена подобаваща гласност ", добави Атанасова.

Тя увери, че ще се води от правилата на Конституцията при вземането на решенията. Атанасова е безапелационна, че отказ няма по какъв начин да бъде изработен в Конституционния съд: " Конституционният съд не борави с понятието " отказ ". В Закона за Конституционния съд, който съдиите са длъжни да съблюдават, също се борави само с понятието " безучастие в гласоподаване “, то е във връзка с снемането на имунитет на парламентарен арбитър ".

По отношение на събитието, че самата Атанасова е взела участие в приемането на част от законите, които, в случай че бъде определена, ще би трябвало да прегледа за противоконституционност, тя сподели, че не вижда " порочност " в това и акцентира, че ще се води от законите на страната.

Кандидатът на ГЕРБ-СДС напомни, че не за първи път има догадка, при която депутат е номиниран да стане парламентарен арбитър.

Източник: struma.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР