Не се планира отменяне на олимпийските игри, заяви президентът на

...
Не се планира отменяне на олимпийските игри, заяви президентът на
Коментари Харесай

Президентът на Токио 2020: Игрите няма да бъдат отменени!

Не се възнамерява анулиране на олимпийските игри, съобщи президентът на Токио 2020 Сейко Хашимото. Тя опита да разсее подозренията, появили се след изявление на генералния секретар на ръководещата партия в Япония Тошихиро Никай. Той съобщи, че Игрите може и да не се проведат през лятото, в случай че рецесията с ковид в страната не бъде овладяна.

" Ние ще предприемем всички нужни ограничения и ще продължим напъните си за безвредното осъществяване на олимпийските игри в Токио ", разяснява Хашимото по време на конференция.

В сряда бяха маркирани 100 дни до началото на най-чакания състезателен конгрес, само че в това време Япония продължава да се бори с увеличението на броя на инфектираните с COVID-19.
Снимка: Reuters
Нарастването на заболеваемостта накара държавното управление да приложи по-стриктни ограничения в някои области.

Заради пандемията от ковид олимпийските игри в Токио бяха отсрочени с година. Те би трябвало да стартират на 23 юли 2021 година От МОК бяха безапелационни, че до ново отсрочване или анулация няма да се стигне. Президентът на комитета Томас Бах предложи на всички местни структури да имунизират своите участници в Игрите.

Като част от ограниченията, на Игрите няма да бъдат допускани почитатели от чужбина, защото уредниците са безапелационни, че не могат да бъдат поръчител за здравето на последователите, които желаят да дойдат в Япония и да гледат онлайн най-важното спортно събитие в света.

С ограничението на посетителите ще се обезпечат " безвредни игри за всички участници ", считат уредниците.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР