Не се опитваме да затворим Ормузкия проток, но ако враждебността

...
Не се опитваме да затворим Ормузкия проток, но ако враждебността
Коментари Харесай

Иран отново заплаши: Затваряме Ормузкия проток, ако...

Не се опитваме да затворим Ормузкия пролив, само че в случай че враждебността на Съединени американски щати нарасне, сме способни да го създадем, съобщи началникът на генералния щаб на иранските въоръжени военачалник Мохамад Багери, представен от Франс прес.

"От друга страна, в случай че нашият нефт не може да минава през протока, петролът на други страни сигурно също няма да може ", добави той.

На 22 април Съединени американски щати оповестиха, че от май отпадат изключенията за някои страни да да купуват ирански нефт и от идващия месец Вашингтон към този момент ще глоби всяка страна, която продължи да го прави. В сряда иранският външен министър Мохамад Джавад Зариф предизвести Съединени американски щати, че за тях ще има последици, в случай че подхващат "лудата мярка " да забранят на Иран достъп до Ормузкия пролив, който затваря Персийския залив и през който минават една трета от петролните доставки по море.

Багери означи, че към този момент елитните Гвардейци на ислямската гражданска война не са забелязали смяна в държанието на въоръжените сили на Съединени американски щати към тях след решението на Вашингтон да ги категоризира като терористична организация.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР