Не се опитваме да ви изплашим. Трябва винаги да сте

...
Не се опитваме да ви изплашим. Трябва винаги да сте
Коментари Харесай

Изключете тези храни от менюто си, ако не искате да се разболеете сериозно!

Не се опитваме да ви изплашим. Трябва постоянно да сте добре осведомени и предпазени. Нужно е да сте наясно с евентуалните опасности, с цел да можете да вземете най-информираните решения по отношение на вашето хранене!
Някои лекари настояват, че животинските протеини и животинските храни могат да ви убият, тъй като запушват артериите ви, покачват равнищата на холестерола и усилват риска от инфаркт. Но това не е всичко. Животински протеини като пилешко, пуешко, телешко или риба в сурово положение могат да бъдат доста нездравословни за храносмилането ви, предизвестява econet.ru.
Изключете суровото месо и риба от вашето меню
Ако желаете да останете здрави дълго време, елиминирайте пържола полусурово, сурова риба или други сурови скотски протеини от вашето меню. Ако харесвате риба или пържола, опечете ги добре!
Когато бях по-малък, помагах на другар да работи на риболовна лодка. Веднъж, до момента в който бях там, видях червей, който изпълзява от една от уловените риби. Грабнах червея, който се извиваше и започнах да го изваждам от рибата. Беше дълъг съвсем 2 метра! В един миг този червей е бил просто мъничко яйце в рибата, само че до откриването му, е достигнал до невероятната дължина.

Такива червеи може и да не изпълзят от сушито или суровата риба, която сте избрали да ядете, само че яйцата им, които могат да доближат до тази дължина, може просто да се крият в идващия ви недопечен залък с риба звук или сьомга. Ако желаете да се предпазите от червеи и рискови бактерии, най-добре избягвайте да ядете сурова риба!
Ако решите да включите месо и други скотски артикули в менюто си, изборът на качествени храни сигурно ще отбрани здравето ви.
Говеждото месо и свободно отглежданите пилета евентуално съдържат по-малко нездравословни бактерии от пилешкото, пуешкото и други типове месо, получени от домашни птици и ферми. Ако ще ядете месо, купувайте биологично, тъй като към момента е по-малко евентуално да съдържа избрани рискови варианти на салмонела, Е. coli и други нездравословни бактерии.
Салмонела и други рискови бактерии могат да бъдат открити от външната страна на множеството елементарни яйца. За разлика от яйцата от развъдник, яйцата от свободно отглеждани кокошки рядко съдържат тези рискови бактерии по черупките си. Ако, обаче, страдате от вирусни болести, неврологични проблеми или сте диагностицирани с някакво автоимунно заболяване, въпреки всичко е най-добре да премахнете яйцата от вашето меню.

Когато става дума за храна и хранителни артикули, нужна е спомагателна зоркост и предварителна защита, с цел да не си навлечете повече неприятности, в сравнение с наслаждение и положително здраве. Хигиената и положителната топлинна обработка ще ви подсигуряват сигурна храна.

Още от ЗДРАВЕ:

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР