Не се опитваме да ви изплашим. Трябва винаги да сте

Не се опитваме да ви изплашим. Трябва винаги да сте ...

Изключете тези храни от менюто си, ако не искате да се разболеете сериозно!

Не се опитваме да ви изплашим. Трябва винаги да сте добре информирани и защитени. Нужно е да сте наясно с потенциалните рискове, за да можете да вземете най-информираните решения относно вашето хранене!
Някои лекари твърдят, че животинските протеини и животинските храни могат да ви убият, защото запушват артериите ви, повишават нивата на холестерола и увеличават риска от инфаркт. Но това не е всичко. Животински протеини като пилешко, пуешко, телешко или риба в сурово състояние могат да бъдат много вредни за храносмилането ви, предупреждава econet.ru.
Изключете суровото месо и риба от вашето меню
Ако искате да останете здрави дълго време, елиминирайте пържола алангле, сурова риба или други сурови животински протеини от вашето меню. Ако харесвате риба или пържола, опечете ги добре!
Когато бях по-малък, помагах на приятел да работи на риболовна лодка. Веднъж, докато бях там, видях червей, който изпълзява от една от уловените риби. Грабнах червея, който се извиваше и започнах да го вадя от рибата. Беше дълъг почти 2 метра! В един момент този червей е бил просто мъничко яйце в рибата, но до откриването му, е достигнал до невероятната дължина.

Такива червеи може и да не изпълзят от сушито или суровата риба, която сте избрали да ядете, но яйцата им, които могат да достигнат до тази дължина, може просто да се крият в следващия ви суров залък с риба тон или сьомга. Ако искате да се предпазите от червеи и опасни бактерии, най-добре избягвайте да ядете сурова риба!
Ако решите да включите месо и други животински продукти в менюто си, изборът на качествени храни със сигурност ще защити здравето ви.
Говеждото месо и свободно отглежданите пилета вероятно съдържат по-малко вредни бактерии от пилешкото, пуешкото и други видове месо, получени от домашни птици и ферми. Ако ще ядете месо, купувайте биологично, защото все още е по-малко вероятно да съдържа определени опасни щамове на салмонела, Е. coli и други вредни бактерии.
Салмонела и други опасни бактерии могат да бъдат открити от външната страна на повечето обикновени яйца. За разлика от яйцата от инкубатор, яйцата от свободно отглеждани кокошки рядко съдържат тези опасни бактерии по черупките си. Ако, обаче, страдате от вирусни заболявания, неврологични проблеми или сте диагностицирани с някакво автоимунно заболяване, все пак е най-добре да премахнете яйцата от вашето меню.

Когато става дума за храна и хранителни продукти, нужна е допълнителна бдителност и превенция, за да не си навлечете повече неприятности, отколкото удоволствие и добро здраве. Хигиената и добрата топлинна обработка ще ви гарантират сигурна храна.

Още от ЗДРАВЕ:

Източник: actualno.com