Не се очакват проблеми с пандемията от COVID-19 до коледните

...
Не се очакват проблеми с пандемията от COVID-19 до коледните
Коментари Харесай

Проф. Николай Витанов: Не се очакват проблеми с пандемията от COVID-19 до коледните празници

" Не се чакат проблеми с пандемията от COVID-19 до коледните празници “ това написа математикът от Българска академия на науките проф. Николай Витанов в своя профил в обществената мрежа Фейсбук. Той разгласява своята прогноза за Ковид пандемията и какво ще стане с нея след празниците.

Как ще стартира Новата година обаче зависи от това по какъв начин ще протекат празниците, написа още проф. Витанов: " След празниците зависи от това, какво ще си внесем от чужбина около празниците. Предварителните сметки не демонстрират, че ще имаме особени проблеми, само че отново ви пиша, дано да забележим какво ще си внесем около края на годината “.

Математикът счита, че грипът не позволява дифузно разпространяване на ковид у нас: " Модифицираният Омикрон не съумява да възпламени дифузното разпространяване. И по този начин към този момент 231 дни след края на изключителната епидемиологична конюнктура. Очаква се да няма дифузно разпространяване 250 дни. Тоест, не се чакат особени проблеми за коледните празници “.

Витанов продължава своята прогноза: " Очаква се да минем през есенно – зимната вълна без огромни проблеми до Коледните празници. Ако не си внесем доста вируси по празниците – и след Ивановден ще сме добре. Смъртността през втората половина на ноември ще е ниска, само че се чака да се появят дни с двуцифрено число умряли. Внимавайте въпреки всичко и се пазете. Къси клечки ще има. Пиша си го аз това, но кой ли го слуша. Пазете се, къси клечки ще има. Не теглете късата съчка “, поучава математикът.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР