Не се очакват недостатъци на газ. Нашите прогнози са за

...
Не се очакват недостатъци на газ. Нашите прогнози са за
Коментари Харесай

Министърът на енергетиката: Не се очакват недостатъци на газ. Днес ще обявим търг за тръбен газ

" Не се чакат дефекти на газ. Нашите прогнози са за постоянни доставки през отоплителния сезон и освен, въпросът е в цената, по тази причина водим тези процедури. Работим по диверсификация, сега са открити няколко търга за полутечен газ, през днешния ден считаме да обявим и търг за тръбен газ, там където прилежащи страни имат непотребни количества ", съобщи в " Денят стартира ", длъжностен министър на енергетиката Росен Христов. Той посочи, че има сериозен интерес към търговете.

По думите му страната ни не се е отказала от съветския газ, само че към този момент от " Газпром " няма съответен отговор на българските претенции.

" Няма потребност да отхвърляме в тази ситуация евентуален снабдител. " Булгаргаз " продължава да дава поръчки. Водят се договаряния с редица снабдители. Няма риск да бъдем залети от на ниска цена газ и да се чудим какво да го вършим. Има някаква възможност " Газпром Експорт " да изискат обезщетения ", добави Росен Христов.

Той акцентира, че служебният кабинет не желае арбитражно дело.

" Танкерите с полутечен газ не бяха действителни, нямаше никакъв късмет да ги вземем и да ги разтоварим, оказа се невероятно да осигурим слотове заради късия период. Гърция афишира търг за слотове в средата на октомври за 2023 година, на който считаме да участваме. Преговаряме интензивно с турската страна и за тази и за идната година ", сподели още Росен Христов.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР