Не се очаква нова COVID вълна наесен, но се очаква

...
Не се очаква нова COVID вълна наесен, но се очаква
Коментари Харесай

Експертите успоиха, че не се очаква нова COVID вълна наесен

Не се чака нова Коронавирус вълна наесен, само че се чака висока заболеваемост от други респираторни вируси и инфекции . Това сподели пред пулмологът и експерт по вътрешни заболявания доктор София Ангелова. 

От 1 април PCR тестванията сe трансферираха на пулмолозите . Ще се получи разбъркване на потоците с остри респираторни инфекции, планува експертът. 

“Когато хората стартират да боледуват, острите положения би трябвало да бъдат пренасочени от персоналния доктор към експерта, а ние сме малко. Считаме, че ще настане безпорядък през есента, когато пристигна моментът на високата заболеваемост ”, сподели още доктор Ангелова.

По думите й в мометна в София има към 25 пулмолози , а в дребните обитаеми места има случаи, в които 1 пулмолог обслужва цялостен регион. 

“Нашите кабинети са със запълнение графици за 2 седмици напред поради пост-COVID синдрома ”, сподели експертът. 

Д-р Ангелова изясни, че признаците на постковид синдрома оттичат, а по-късно се завръщат, по тази причина е необходим обзор при експерт. 

“Да не се тормозят хората и да бъдат търпеливи към нас ”, прикани тя.

“Хубавото е, че тези признаци изчезват с времето ”, добави доктор Ангелова и разясни, че придвижването и интензивният метод на живот оказват помощ за по-бързото превъзмогване на този синдром. 
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР