Не се очаква мярката да доведе до скок на цените

...
Не се очаква мярката да доведе до скок на цените
Коментари Харесай

Край на дерогацята от днес, правителственият авиоотряд остана без доставчик на керосин

Не се чака мярката да докара до скок на цените на колонките. Очакванията са да се задържат сегашните стойности
От през днешния ден рафинерията на " Лукойл " в Бургас няма да може да работи с съветски петрол. Забраната беше призната от Народното събрание в края на декември.

Първоначално изключението трябваше да е в действие до края на предходната година, само че депутатите понижиха доста периода. От 1 януари беше преустановен и износът на модифицирани артикули.

Председателят на Българската петролна и газова асоциация Светослав Бенчев съобщи, че не се чака внезапно покачване на цените на горивата след отпадането на дерогацията. Той цитира данни, съгласно които има известно покачване през последните седмици в границите на 2% при бензина и 3% при дизела. Това съгласно него са естествени пазарни параметри, които се дължат напълно на цената на суровия нефт. По думите му рафинерията на " Лукойл " у нас към този момент работи с неруски нефт.

Вчера изненадващо правителственият авиоотряд предизвести, че може да спре да извършва полети поради прекратяването на дерогацията. В писмо, ръководителят на Държавния авиационен оператор Златко Златев е уведомил министъра на превоза Георги Гвоздейков, че на процедура от 1 март нямат снабдител на керосин. Затова упорстват - за тях дерогацията да продължи, или в противоположен случай ще би трябвало страната да заплаща по-скъпо за гориво.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР