Не се обсъжда затваряне до изборите. Предвижда се стъпаловидно, внимателно

...
Не се обсъжда затваряне до изборите. Предвижда се стъпаловидно, внимателно
Коментари Харесай

Министър Сачева каза ще стоим ли затворени до изборите

Не се разисква затваряне до изборите. Предвижда се стъпаловидно, деликатно ръководство на процесите на отваряне, с цел да задържим резултатите досега. Това заяви пред Нова телевизия общественият министър Деница Сачева.

„ Тази седмица следва да обсъдим тематиката по какъв начин ще продължим. Говорим да стартира поетапно разхлабване на ограниченията. Възможно е да има стъпкаво разхлабване – на всеки две седмици да отпада по някоя мярка.

Има предложение да стартира разхлабване на ограниченията първо в зимните курорти, тъй като сезонът завършва. От средата на месец февруари това може да стане и за заведенията за хранене и заведенията на територията на огромните градове. За моловете също може би ще продължат рестрикциите.

Трябва да задържим и затвърдим резултатите допустимо най-дълго”, акцентира тя.

Сачева разяснява и консултациите, които организира президентът Румен Радев по отношение на идните избори.

„ Процесите на консултациите бяха закъснели и проведени по чудноват за мен метод. Бяха поканени партии, които са в развой на изтриване, както и политически субекти, които даже не са партии. Преговорите минаха по много чудноват начин”, съобщи тя.

„ Всички по-малки извънпарламентарни играчи упорстваха за предварителни избори, т.е. те са били подготвени за избори и на по-ранна дата”, сподели още Сачевва. Затова, по думите й, нямало по какъв начин да са ощетени от датата 4 април.

Социалният министър разяснява и доставките на имунизацията против ковид. Посочи, че управляващите са се пробвали да бъдат оптимално рационални и уравновесени във всяко свое решение.

„ Добре знае се и че все още има много хора, които се тормозят от имунизацията. Тези, които имат предпочитание да бъдат ваксинирани и са в стадиите на ваксиналния проект, получават своите дози”, безапелационна беше Сачева.

Тя добави, че в някои страни хората, получили първа доза от имунизацията, няма да могат да си слагат втората в точния момент.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР