Не се обсъжда вариант за намаляване на изискванията за средна

...
Не се обсъжда вариант за намаляване на изискванията за средна
Коментари Харесай

Ще се наложи ли държавата да увеличи парите за издръжка на училища и детски градини през зимата?

Не се разисква вид за понижаване на условията за междинна температура в класните стаи и детските градини поради повишаването на енегоизточниците. Това оповестиха за " По света и у нас " от Министерството на здравеопазването. От Министерствово на образованието ревизират има ли учебни заведения с неплатени сметки за отопление. А в детските градини към този момент получават по-високи сметки за топла вода. Ще се наложи ли страната да усили парите за прехрана на учебни заведения и детски градини през зимата - ревизира Альоша Шаламанов.

С 25% по-висока сметка за топла вода е получила директорката на детска градина " Малкия принц " в Пловдив.

" Детските градини работим на относително понижен потенциал през лятото. И за момента фактурите не са фрапантно повишени ", съобщи Анелия Божанова, шеф на ЦДГ „ Малкия принц " - Пловдив ".

Фактурите за парно през зимата обаче може да се окажат предизвикателство за детската градина.

" Смятам, че с добър план от наша страна е допустимо да не се наложи спомагателна финансова поддръжка до края на годината ", сподели Анелия Божанова.

В София парното и топлата вода нарастнаха с към 40%. 101-о учебно заведение е санирано преди няколко години. Оттогава сметките за топло са с 40% по-ниски.

" Това, което бяхме спечелили от санирането ще би трябвало да го употребяваме, с цел да платим увеличеното отопление ", разяснява Весела Иванова - шеф на 101 СУ `Бачо Киро ".

Директорката предпочела да похарчи по-малко от бюджета за ремонт и рационализация на учебното заведение това лято.

" От тях съм заделила една сума, която стои като запас, с цел да мога да посрещна това, което ми е известно като разноски за отопление ", сподели Весела Иванова - шеф на 101 СУ `Бачо Киро ".

Надява, се че при нужда Министерството на образованието ще усили бюджета за прехрана на учебното заведение.

" Държавата е изправена пред усложнения, само че както виждате, има дотации. Отпускат се в допълнение средства и аз се надявам, че това ще е по този начин ", сподели Весела Иванова - шеф на 101 СУ `Бачо Киро ".

От Министерството на образованието отхвърлиха среща с екипа ни. Не ни дадоха отговор и документално дали се планува спомагателна поддръжка за учебните заведения и детски градини поради повишаването на енергоизточниците.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР