Не се обсъжда излизането на Унгария от Европейския съюз, но

...
Не се обсъжда излизането на Унгария от Европейския съюз, но
Коментари Харесай

Петер Сиярто: Брюксел изнудва Будапеща, използвайки Плана за възстановяване!

Не се разисква излизането на Унгария от Европейския съюз, само че Брюксел изнудва Будапеща, употребявайки Плана за възобновяване след пандемията, който към момента се прави оценка от Еврокомисията. Това съобщи в изявление за телевизия " Ал Джазира " унгарският външен министър Петер Сиярто:

" Председателката на Еврокомисията Урсула фон дер Лайен изиска да пристигна в Будапеща, с цел да разгласи одобряването на нашия План за възобновяване, бяхме на една стъпка от съглашение. Тогава унгарският парламент одобри Закона за отбрана на правата на родителите за образоване на децата им за половата ориентировка и незабавно по-късно натиснаха спирачката и споделиха, че няма да одобрят проекта. Това е явен политически ход. Над 7 милиарда евро пари за нас са забавени от Европейската комисия. "

По въпроса за миграцията - след приемането на 540 афганистанци при изтеглянето на Съединените щати от Афганистан, Сиярто беше безапелационен, че Унгария няма да приема повече бежанци. Първият посланик на страната стимулира решението, като уточни:

" Граничарите по южната ни граница рапортуват, че на процедура всички, които желаят да я преминат непозволено, се показват за афганистанци, само че без да имат документи в себе си. Говорим за десетки сходни случаи на ден. Подобна беше и обстановката през 2015 година, когато всички се представяха за сирийци - още веднъж без документи. Надявам се, че грешките от 2015 година няма да бъдат повторени от името на Европейския съюз. "
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР