Не се обсъжда да няма увеличение на пенсиите от първи

...
Не се обсъжда да няма увеличение на пенсиите от първи
Коментари Харесай

Горанов: Пенсиите се вдигат от 1 юли


Не се разисква да няма нарастване на пенсиите от първи юли, заяви пред публицисти в Министерски съвет финансовият министър Владислав Горанов. От 1 юли 2020 година всички пенсии, отпуснати до 31 декември 2019 година включително, се усилват с 6,7%, реши през декември Народното събрание.

„ Към момента не се планува и понижаване на възнагражденията на хората, които получават заплати от държавния бюджет”,

сподели Горанов. „ Има чиновници на държавна прехрана, които са на първа линия в битката с ковид и за тях освен не би трябвало да се мисли за унищожаване на хонорари, а за намиране на тласъци за работата им. Възможно е да се вземат частични ограничения за администрации, които нямат водеща роля”, сподели министърът.

„ Никой не задължава компаниите да употребяват помощта за служащите, известна като „ 60/40”,

сподели още Горанов. „ Тя ще се употребява единствено от компании, които държат на чиновниците си и вместо да ги редуцират, ще запазят заетост”, уточни той.

„ До преди месец се обсъждаше, от кое място да внесем работна мощ. Днес мислим за ролята на служащите за сполучливия бизнес и дали с лека ръка да се отхвърляме от тях, тъй като хората могат след време да си намерят друга работа. Мярката не може да е пълноценна за компаниите, които не виждат вероятност и са били на ръба на оцеляването и преди кризата”, уточни финансовият министър.

Министерският съвет през днешния ден ще предложи на Народното събрание да се усили лимитът за държавен дълг,

сподели Горанов без да дава повече информация по тематиката.

Централната банка и комерсиалните банки създават обединен механизъм за отлагане на заеми. Темата е софтуерна и когато решението се качи на страницата на Българска народна банка, ще се наложи да има в допълнение обяснение от страна на Българска народна банка и на банките, уточни Горанов./vesti.bg
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР