Не се обмисля вариант за пълна забрана на преминаването на

...
Не се обмисля вариант за пълна забрана на преминаването на
Коментари Харесай

Няма да има забрана за преминаването на колите през центъра на София при мръсен въздух

Не се обмисля вид за цялостна възбрана на прекосяването на коли през избрани елементи на София, при замърсяване над нормите на въздуха в тях, сподели през днешния ден по Нова телевизия заместник-кмета по превоза в Столична община Евгени Крусев. Той разясни, че признатите през вчерашния ден от комисията по екология незабавни ограничения при неприятен въздух, плануват закриване на зоните за платено паркиране в тези региони, като по този метод се разчита, че столичани ще предпочетат градския превоз.

Всяко решения щяло да се взима настрана, съгласно съответната обстановка. Паркиралите във краткотрайно закритите синя и зелена зони пък щели да бъде санкционирани по Закона за придвижване по пътищата. Крусев посочи, че рестриктивните мерки няма да важат за живеещите в съотнетните зони, като те ще могат да спрат до домовете си.

Евгени Крусев уточни като най-голяма мярка за възстановяване на въздуха разширение на мрежата на метрото, следвата от обновяването на транспортните средства на градския превоз.

Всичко, което би трябвало да знаете за: Замърсеният въздух (124)
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР