Не се обмисля смяна на директори в 7-те разследвани от

...
Не се обмисля смяна на директори в 7-те разследвани от
Коментари Харесай

Няма да сменят директорите на разследваните болници

" Не се обмисля промяна на шефове в 7-те разследвани от прокуратурата лечебни заведения, защото не се е потвърдила виновност.4
Това съобщи пред публицисти министърът на опазването на здравето Кирил Ананиев по отношение на следствията за занемареност от страна на прокуратурата в 7 лечебни заведения.
Ананиев разясни, че Министерство на здравеопазването е подало нужните данни какви са вредите и прокуратурата ще ги реши, добави организация Фокус.
" Това е работа на прокуратурата. Когато има такива сигнали, тя е длъжна да работи. Когато потвърди съответни резултати, ще се вземат и съответните законодателни и правосъдни решения ", сподели Ананиев.
По-рано представителят на основния прокурор Румяна Арнаудова разгласи, че Софийската градска прокуратура е образувала досъдебно произвеждане за занемареност за болница " Пирогов " и още 6 лечебни заведения в страната.
Останалите 6 досъдебни производства за занемареност са за болничното заведение в Попово, университетската в Бургас, за МБАЛ Благоевград, за МБАЛ Русе, за МБАЛ-Велико Търново и за МБАЛ – Кърджали. По всички тези досъдебни производства основният прокурор с разпореждане от през днешния ден разпореди следствието да се управлява от СГП. Днес тези производства се предават на СГП, която ще управлява следствието, добави Арнаудова.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР