Не се нуждаем от вас. По този начин турският президент

...
Не се нуждаем от вас. По този начин турският президент
Коментари Харесай

Ердоган за ЕС и САЩ: Турция не се нуждае от вас

Не се нуждаем от вас.

По този метод турският президент Реджеп Ердоган се обърна към Европейският съюз на заседание на районните водачи на неговата Партия на справедливостта и развиването.

Скандал сред Съединени американски щати и Турция, стопираха визите

Една иранска делегация в Анкара, която провокира голям брой въпроси

Пътят на Турция от република към султанат

„ Ако сте почтени, направете своето изказване и ние ще свършим работата. Не се нуждаем от вас”, адресира президентът на южната ни съседка рецензиите на европейските институции към режима му.

Турция е кандидат-член на Европейски Съюз, само че в последните години методът на ръководство в нея се преглежда от ден на ден като антидемократичен.

„ Те не ни одобряват. Но сложиха ли завършек на процеса? Не. Продължават да ни губят времето, само че ние сме търпеливи “, съобщи Ердоган и добави, че Европейски Съюз е предиздвикало Турция „ да чака 54 години”.

Писател: Турция през днешния ден е страна на селяците

В момента процесът по приемане на страната е замразен, само че не и преустановен.

Ердоган разкритикува Брюксел, че не е бил въведен безвизовият режим за пътешестване на турски жители, според изискванията на миграционната договорка сред Европейски Съюз и Турция.

В началото на 2016 южната ни съседка се задължи да ограничи прекосяването на мигранти от нея към европейските страни, в подмяна на финансова помощ и отпадане на визовите ограничавания.

Впоследствие обаче обстановката в страната се дестабилизира от опита за прелом през юли с.г., а властническият отговор на Ердоган в допълнение утежни връзките с Брюксел и забави преговорния развой.

Nationalists in Serbia cheer at Erdogan's fights with the US and EU and the blooming friendship with Putin. https://t.co/2LLGrbaOAt pic.twitter.com/mtyIdEC0md
— A Ekinci (@the_ottomanturk) October 11, 2017
Коментарите му за Европейски Съюз не са казус, само че все пак, както Брюксел, по този начин и Турция публично не приключват договарянията за участие.

Същевременно единствено преди два дни Ердоган съобщи, че Турция не се нуждае и от Съединени американски щати.

Отношенията сред двете страни са в невиждана рецесия поради арестита на чиновник на американското консулство в Истанбул. Той е упрекнат за връзки с проповедника Фетхуллах Гюлен, който живее в Съединени американски щати и съгласно управляващите в Турция е виновен за опита за прелом през 2016.

Вашингтон изрази недоволството си като краткотрайно спря издаването на неимиграционни визи, т.е. оторизации за туристически, бизнес, фамилни и други пътувания на турци в Съединени американски щати.

Анкара отговори със същото.

Ако Съединените щати не одобряват Турция такава, каквато е, „ то тя не се нуждае от тях “, съобщи Ердоган.

Той дефинира американския дипломат в Анкара, Джон Бас, за основател на визовата рецесия и прикани Вашингтон „ да се вразуми “.

Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР