Не се налага въвеждане на противоепидемични мерки на национално ниво.

...
Не се налага въвеждане на противоепидемични мерки на национално ниво.
Коментари Харесай

Сербезова: Варна е една от областите, в които ще се наложи взимане на регионални противоепидемични мерки

" Не се постанова въвеждане на противоепидемични ограничения на национално равнище ". Това сподели пред публицисти министърът на опазването на здравето в оставка Асена Сербезова. Тя взе участие в интернационална среща на специалисти, на която следва да бъде показан Доклад за финансова отбрана в Република България на Световната здравна организация.

" Мерки, каквито имахме преди - КПП-та, ограничавания в придвижването, затваряне на бизнеси, не би следвало и не е съгласно закона да се случи. Хората могат да са умерено, само че това не значи, че не би трябвало да съблюдават противоепидемичните ограничения ", съобщи тя.

" Не единствено в инфекциозни лечебни заведения се лекува COVID-19, тъй като има разнообразни клинични изяви. Те могат да бъдат лекувани в отделения по вътрешни заболявания, гастроентерологични и други ", обясни Сербезова.

На въпрос разискват ли се промени в разпоредбите за карантинираните, тя уточни: " На този стадий не, само че може би идната седмица ще имаме вест в тази посока, както и за заплащането на Коронавирус тестванията през персоналните лекари ".

По думите ѝ към този момент не се чакат промени и в граничния надзор.

" Варна е една от областите, в която ще се наложи да се вкарат ограничения, само че към този момент има задоволително кревати в лечебните заведения ", добави тя.

" Повишава се броят на болните, само че към този момент не се регистрира натоварване на лечебните заведения ", означи министърът и прикани хората да съблюдават сами рекомендациите за стерилизация, носене на защитни маски и съблюдаване на отдалеченост. Министър Сербезова още веднъж подсети на хората за опцията да се имунизират.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР