Не се изключват връзки групировката Ислямска държаваТурската полиция разпространи видеокадри

...
Не се изключват връзки групировката Ислямска държаваТурската полиция разпространи видеокадри
Коментари Харесай

Видеокадри от ареста на заподозряната за взрива в Истанбул


Не се изключват връзки групировката „ Ислямска страна ”

Турската полиция популяризира видеокадри от ареста на обвинената за гърмежа в Истанбул. В неделя шестима души бяха убити, а повече от 80 ранени, на основната комерсиална улица в града.

Полицията в Истанбул заяви през днешния ден, че е задържала 46 души по отношение на нападението, в това число сирийка, разпозната като Ахлам Албашир, за която се счита, че е сложила взривното устройство. При първичния разпит дамата е споделила, че е била обучавана от кюрдски бойци в Сирия и е влезнала в Турция от региона Африн в Северозападна Сирия, осведоми още полицията.

На фрагментите се вижда по какъв начин полицията ескортира жена от апартамент след среднощна акция. Тя е с къдрава коса и виолетов спортен екип с надпис „ Ню Йорк ” върху него бе снимана по какъв начин е отвеждана от полицията в полицейския сектор. При обиска полицията е употребила полицейско куче и е разкрила пари, злато и боеприпаси.

Турските управляващи считат, че лицето, направило бомбения атентат, е обвързвано с кюрдските бунтовници, само че не изключват и връзки с групировката „ Ислямска страна ”, съобщи почитан турски представител, представен от Ройтерс.

Няколко задгранични жители са измежду потърпевшите при бомбения атентат, оповестява турският в. „ Миллиет ”. Общо 81 души бяха ранени при нападението, лишило живота на шестима, измежду които две деца на девет и 15 години. Сред потърпевшите от гърмежа е и седеммесечно бебе. Двама от потърпевшите са сирийци, а останалите са руснак, сърбин и мароканец.

(VIDEO) Footage shows Turkish police arresting perpetrator of Sunday`s bombing on Istiklal Avenue in Istanbul, raid at her hideout
— ANADOLU AGENCY (@anadoluagency)
Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР