Не се е потвърдил първият случай в България на острия

...
Не се е потвърдил първият случай в България на острия
Коментари Харесай

НЦЗПБ: Няма случай на остър хепатит при дете у нас

Не се е удостоверил първият случай в България на острия хепатит при деца, докладван към този момент от редица европейски страни. Това разгласи на брифинг шефът на Националния център по заразни и паразитни заболявания проф. Ива Христова.

„ При сравнение на данните заключението е, че тестът не дава отговор на острия хепатит с неизяснена етиология, за която би трябвало да се оповестява. Действително казусът беше съмнителен”, акцентира още тя.

На 29 април в Инфекциозното поделение на болничното заведение в Бургас е постъпило момче на 4 година и 8 м. с болки в корема от десетина дни. На процедура то е в положително здравословно положение, изясни проф. Христова.

Преди няколко месеца детето е прекарало лека зараза - евентуално респираторна, излиза наяве от направените проучвания, уточни шефът на НЦЗПБ. Центърът чака нови проби от цялата страна и е подготвен за етиологично уточняване на бъдещи такива случаи.

Припомняме, че в неделя по NOVA здравният министър проф. Асена Сербезова заяви за първия случай - при дете от Бургас. Тогава обаче от НЦЗПБ обясниха, че се чакат резултатите от пробите.

Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР