Не се движим достатъчно бързо и в това е драмата.

...
Не се движим достатъчно бързо и в това е драмата.
Коментари Харесай

Макрон бие тревога в конференцията за климатичните промени

Не се движим задоволително бързо и в това е драмата. Всички би трябвало да действаме, тъй като ще би трябвало да отговаряме за свършеното. Няма да можем да кажем, че не сме знаели, сподели президентът в речта си при откриването на среща на върха в Париж, отдадена на климата, съобщи Франс прес, представена от Българска телеграфна агенция.

Във форума вземат участие представители на 127 страни и интернационалните институции като Организация на обединените нации.

Време е за дейности и то бързи, с цел да спечелим борбата, съобщи Макрон, представен от Асошиейтед прес. Държавният глава прикани участващите в срещата международни политически и бизнес водачи и филантропи да показват в детайли уговорките си и да ги изпълнят.

С късото си слово Макрон откри същинската част на срещата на върха "Една планета ", отдадена на изявления на присъстващите водачи и разгласяването на нови планове и финансиране за битката против световното стопляне.

Френската президентска канцелария разгласи към 10 интернационалните плана, които ще налеят няколкостотин милиона $ в напъните за преодоляване на климатичните промени.

Сред плановете е стратегия за създаване на електрически транспортни средства в осем американски щата, основаване на капиталов фонд за подкрепяне на потърпевшия от урагани регион на Карибите и отпущането на средства от фондацията на Бил Гейтс за пригаждане на фермерите към климатичните промени.

Да подкрепяме основаната на изкопаеми горива енергетика, виновна в забележителна степен за световното стопляне, значи да влагаме в личната си загуба, предизвести генералният секретар на Организация на обединените нации Антонио Гутереш в изявление на срещата.

Факт е, че тези типове сила остават високо субсидирани, което значи, че влагаме средства в своя щета, сподели той.

Щатите Калифорния и Вашингтон се причислиха към пет страни (Канада, Мексико, Коста Рика, Колумбия и Чили), заели се да трансфорат таксите за излъчвания от въглероден диоксид в своя централна политика в региона на стопанската система и околната среда, означи Ройтерс.

Около 20 компании, в това число Юниливър, Е Де Еф, Ибердрола, се включиха в интернационален алианс от 26 страни, поели ангажимент да се откажат от въглищата в името на оправянето с световното стопляне.

Съгласно съглашението им богатите страни би трябвало да престанат да употребява въглища до 2030 година, а в останалата част на света това би трябвало да стане до 2050 година
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР