Не се чувстваме предатели, спазваме Изборния кодекс такъв, какъвто е.

...
Не се чувстваме предатели, спазваме Изборния кодекс такъв, какъвто е.
Коментари Харесай

Росица Матева, ЦИК: 9363 ще бъдат секциите в страната с машинно гласуване

Не се усещаме предатели, съблюдаваме Изборния кодекс подобен, какъвто е. Там, където на предишни избори 5 години са дали своят вот повече от 100 гласоподаватели се разкрива изборна секция. Обявили сме над 730 места, следва да бъдат избрани още неща, съгласно подадените заявки.

Това съобщи в " Денят стартира " по Българска национална телевизия заместник-председателят на ЦИК Росица Матева.

23 партии и 6 обединения са регистрирани за изборите, само че през вчерашния ден една от партиите не е записала листи и няма да попада в бюлетината. Става въпрос за ЕНП, сподели Матева.

Припомняме, че от " Ние идваме " към този момент обявиха желанието си да не вземат участие в идния избор, като се аргументираха, че ще продължат да поддържат обособени политики, а не съответна партия.

В някои секции в чужбина ще се гласоподава машинно, в други - не. В страната ще има 9363 секции с машини, към този момент са оповестени на страницата на ЦИК. В 1104 ще има втора машина. В чужбина - в 290 секции ще има машина, в 233 от тях ще има втора машина. Уговорката е, че след 6 септември, съгласно подадените заявки ще се реши дали във всички секции с машини в чужбина те да не бъдат по две.

Министерство на външните работи ще дава отговор за превоза на машините отвън страната. В момента тече поръчка за превоза и поддръжката на машините в страната за вота. Инсталирането на машините лишава сред 7-10 дни, посочи Матева.

 

Последвайте Епицентър.БГ към този момент и в !  
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР