Не се чувствам ни най-малко притеснен, категоричен беше Иван Гешев

...
Не се чувствам ни най-малко притеснен, категоричен беше Иван Гешев
Коментари Харесай

Гешев се съгласи да говори пред комисията за Нотариуса, въпреки че я нарече суперсмешна

" Не се усещам ни минимум обезпокоен ", безапелационен беше Иван Гешев откакто към този момент веднъж не се отзова на поканата за чуване. Вчера той съобщи пред публицисти преди да влезе в постройката на националното разследване, че " тази комисия е суперсмешна, тъй като със същия триумф са могли да създадат комисия и за " Цар Киро ". " В последна сметка се оказа, че очевидно Народното събрание се занимава с откриване на закононарушения ". 

" Не е правилно, че до момента в който съм бил основен прокурор, не е имало следствия за групи за въздействие. Нямате задоволително информация. Още 2018 година има следствие за група за измами, отпред с Нотариуса. Единственото следствие против Пепи Еврото стартира, когато аз бях основен прокурор ", съобщи при започване на днешното чуване Гешев. 

" Такива групи за въздействие има и в Народното събрание. Върхът на хранителната верига са политиците. Казваха, че Държавна сигурност е отговорна за всичко, само че това беше инструмент. Отгоре бяха политиците. Смешно е да говорите за групи за въздействие тъкмо вие. В момента има 10 групи за въздействие във Върховния касационен съд. И цифрите са по-големи - милиони всеки ден. Това са признаци. Причината е политическата класа, тъй като не приемате качествени закони ", съобщи още Гешев.

Той прикани депутатите да питат Министерство на вътрешните работи за какво не споделя дали Нотариуса е бил помощник на полицията. Бившият основен прокурор каза още, че няма общо с Мартин Божанов-Нотариуса. Призова също по този начин депутатите да питат Бойко Борисов дали не познава Нотариуса.

" Божанов е малък лъжец. Понякога прави работа, различен път - не. Има доста по-големи групи за въздействие. Но вие очевидно сте си сложили за задача да овладеете правосъдната система ", сподели Гешев, който назова " избрани политици потребни идиоти ". Това провокира неодобрение измежду депутатите и повишение на глас в залата. 
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР