Не се чуват нови неща в предизборната кампания, не се

...
Не се чуват нови неща в предизборната кампания, не се
Коментари Харесай

Политолог: Машинното гласуване изяжда купения вот

" Не се чуват нови неща в предизборната акция, не се слагат и нови акценти в настояванията. Най-активните участници в изборния развой са така наречен партии на смяната, а те изговориха тезите си още по време на митингите през предишното лято и в късото време на 45-ия парламент ". Това разяснява дни преди предварителните парламентарни избори на 11-и юли в изявление политологът и академични учител по политически връзки доцент Иво Инджов.

По думите му в акцията има още един главен участник и това е служебното държавно управление:

" Неговите разкрития и изявите на няколко съществени министри от този кабинет съответстват и с желанията на партиите на митинга, а и с упованията на по-голямата част от българските жители. Затова ни се коства, че предизборната акция е скучна, само че не е по този начин, тъй като разкритията на служебното държавно управление са съставен елемент от нея ".

Доц. Иво Инджов дефинира като похвални напъните на Министерство на вътрешните работи против купения и корпоративния избор:

" Трябва да има безапелационни доказателства и присъди, с цел да не се окаже, че това е някаква предизборна пушилка.... Въпросът е до каква степен доказателствата ще устоят в съда ".

Политологът акцентира, че въвеждането на машинно гласоподаване е част от битката с купения избор:

" Машините изяждат купения избор и това е едно доста позитивно събитие ".
 Инджов: Рашков позволи гаф и би трябвало да се извини, само че това не значи, че не е прав като жител Инджов: Рашков позволи гаф и би трябвало да се извини, само че това не значи, че не е прав като жител
" Разбира се, вътрешният министър Бойко Рашков позволи гаф и би трябвало да се извини поради думите си “Видях каква не би трябвало да бъде ж...

Като най-голяма изненада от изборите на 11-и юли той уточни вид, при който не се стигне до сформиране на държавно управление от партиите на митинга и се тръгне към трети за годината парламентарни избори:

" Това би бил най-големият сърпрайз и отиването на нови избори ще е бомба със закъснител ".

Прогнозата на доцент Инджов е да има държавно управление на малцинството с мандата на Има Такъв Народ и в коалиция с ИМВ и Демократична България, подкрепяно по тематични въпроси от депутати от Българска социалистическа партия и Движение за права и свободи, което да работи година-две, след което да се отиде на нови избори.

Според него най-голямата конспирация на идния в неделя избор е коя ще бъде първата политическа мощ. Политологът изрече подозрение, че ГЕРБ се приготвят да оспорят резултатите от изборите, в случай че бъдат на второ място
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР