Не се бойте, българи, няма да е все така –

...
Не се бойте, българи, няма да е все така –
Коментари Харесай

Мика Зайкова: Не се бойте, българи, няма да е все така – и по-зле ще става

Не се бойте, българи, няма да е все по този начин – и по-зле ще става”. Така разяснява инфлацията у нас финансовият специалист Мика Зайкова пред Нова телевизия.

Според предприемача Красимир Дачев повода за увеличените цени на артикули и услуги в България е високата цена за промишления ток. По думите му страната би трябвало да се намеси в производството на електричество.

„ Милиардите, които се изсипаха за помощи по време на Коронавирус рецесията, генерираха паричен поток, зад който няма нищо. Те обусловиха огромна част от инфлацията у нас”, сподели Лидия Шулева, някогашен министър на стопанската система и на труда и обществената политика.

Икономистът Стоян Панчев пък счита, че инфлацията значително е основана от централните банки по света и би трябвало да бъде лимитирана там.

Експертите са безапелационни, че концепцията за таван на цените на главните артикули у нас е неуместна. По думите им мярка за понижаване на Данък добавена стойност на тези артикули, както и на медикаментите, би облагодетелствала само търговците, само че не и потребителите.

Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР