Не съществува опция преговорите между ГЕРБ и ПП-ДБ да не

...
Не съществува опция преговорите между ГЕРБ и ПП-ДБ да не
Коментари Харесай

Христо Иванов настоя за правителство с втория мандат на всяка цена

Не съществува алтернатива договарянията сред ГЕРБ и ПП-ДБ да не бъдат възобновени и България да отиде на предварителни избори. Излъчването на държавно управление с втория мандат е безусловно наложително и би трябвало да се положат всички нужни старания.

Това съобщи съпредседателят на „ Демократична България “ и водач на „ Да, България “ Христо Иванов в изявление за БНР. Той прикани акад. Николай Денков и Мария Габриел да продължат незабавно диалозите , без да се променя контрактуваната формула за ротационен кабинет. Иванов обоснова това с неналичието на време и непредвидимостта в дейностите на президента.

Президентът държи в ръцете си политическия развой и оповестява по-малко от 24 часа преди този момент на по кое време ще връчи мандата, който може да връчи и в понеделник. Този фасон на деяние от засада по най-важните конституционни процедури не е доста виновен ”, предизвести той.

По неговите думи акад. Николай Денков би трябвало да е първи в ротацията, тъй като това е интервалът, в който би трябвало да се случи конституционната промяна , а „ нейните носители въпреки всичко са ПП-ДБ “.

„ Ако тя бъде саботирана или поеме в неверна посока, министър председателят може да си подаде оставката, с което пада и цялото държавно управление “, акцентира съпредседателят на Демократична България.

„ За мен тази конституционна промяна е първият, най-съществен тест, в случай че тя се случи, кабинетът може да работи безкрайно време. Ако създадем това, ще може да се надигнем пред жителите и да кажем - без значение кой какво минало има, работим за систематичното разграждане на корупционния модел “, уточни Иванов.
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР