Не съществува еднаква норма за употребата на вода за всеки

...
Не съществува еднаква норма за употребата на вода за всеки
Коментари Харесай

Колко вода всъщност трябва да пием

Не съществува идентична норма за използването на вода за всеки човек, само че по този въпрос си коства да се придържате към някои рекомендации, споделя нутрициологът Анастасия Гаврикова пред РИА Новости.

„ Наистина няма единна норма за вода за всички. Обикновено предлагам да се концентрирайте върху следните правила: 30 мл течност на 1 кг идеално телесно тегло . Идеалното телесно тегло значи по средата на скалата за обикновено тегло (можете да намерите таблица в интернет) “, изяснява Гаврикова.
Колко вода би трябвало да пием през ЗИМАТА
Знаете ли, че през зимата организмът ни има своите характерни потребности, за които би трябвало да се погрижим, в случай че желаеме той да действа прав...

„ От общия размер течност 70% би трябвало да бъдат вода, а останалите 30% би трябвало да са в други течности. Можете също по този начин да се концентрирайте върху цвета на урината денем, тя би трябвало да е светла. Тъмният цвят значи, че не пиете задоволително вода, а това е постоянно срещано при доста хора “, акцентира експертът.

Диетологът добави, че в случай че не пиете задоволително вода, тогава кръвта става по-гъста, тече по-бавно, снабдяването с О2 на клетките понижава, а общото физическо положение се утежнява.

Концентрацията на вниманието е нарушена, появяват се нервност, главоболие, паметта стартира да се трансформира, реакцията се забавя. Освен това при липса на вода в диетата чревната пъргавина се утежнява и запекът е постоянно срещан.

Междувременно диетолози от Съединени американски щати обясниха какви питиета би трябвало да одобряваме,. Сред потребните питиета са чистата вода, йогуртите (яйрян), билковият и зеленият чай. Специалистите предлагат да прибавяме лимон и джинджифил към елементарния чай, както и да обърнем внимание на ябълковия сайдер и горските плодове.
8 аргументи да пиете по чаша вода след сън
Вероятно нееднократно сте се възхищавали на невероятната фигура и съвършено изпънатата кожа на жителките на Япония. Това не се дължи единствено н...

Още от ЗДРАВЕ:
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР