Не съществува дебат Не на Европа“, но не можем да

...
Не съществува дебат Не на Европа“, но не можем да
Коментари Харесай

Вицепрезидентът Илияна Йотова: ЕС се нуждае от радикални промени

„ Не съществува спор „ Не на Европа “, само че не можем да продължим без радикални промени “, съобщи през днешния ден вицепрезидентът Илияна Йотова в лекция в Правец, заяви прессекретариатът на президента.

„ Може би не си даваме сметка, че най-сериозната рецесия в Европейски Съюз е в недостига на хрумвания “, сподели Илияна Йотова пред завършващите Българското учебно заведение за политика „ Димитър Паница “ представители на партии, локалната и правосъдната власт, бизнеса и неправителствени организации.

По думите й в действителна опасност се трансформира построяването на акцията за идните през 2019 година европейски избори върху антиевропейска и антимигрантска реторика. „ Звучащото на пръв взор немислимо и безсмислено… може да се окаже факт и първа стъпка към обезсмислянето на  Европейски Съюз “, сподели вицепрезидентът.

„ Национална страна и суверенитет не значат антиевропеизъм “, уверена е Йотова.

Сред главните провокации пред Европейски Съюз вицепрезидентът открои Брекзит и обвързвания с напускането на Англия бюджет на Общността след 2020 година

Йотова бе безапелационна, че кохезионната политика не би трябвало да бъде орязвана или замествана от проекта „ Юнкер “, който работи за вложителите и огромните стопански системи. Тя открои и изключително значимата роля на националните парламенти и локалната власт в договарянията за многогодишната финансова рамка.

По тематиката за Българското председателство на Съвета на Европейски Съюз вицепрезидентът дефинира като „ извънредно сложна и деликатна “ ролята на България да бъде медиатор сред Европейски Съюз и Турция.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР