Не само застаряващото население е причина за високата смъртност от

...
Не само застаряващото население е причина за високата смъртност от
Коментари Харесай

Лекар разкри кое е най-доброто лечение на коронавирус

Не единствено застаряващото население е причина за високата смъртност от ковид у нас, а и незадоволителният запас в лечебните заведения. Такова мнение изрази проф. Георги Попов, специалист по инфекциозни заболявания в УМБАЛ " Софиямед " в София и началник на коронавирусното звено.

Специалистът изяснява, че аргументите са сложни и отговорът се състои и в това, че за момента " Делта " разновидността не си е отпътувал, както и има кадров недостиг в болничните заведения.

" В Коронавирус отделенията работят най-вече младежи, специализанти. Възрастните се отдръпнаха от работата в звена, най-малко при започване на пандемията. Те управляват на назад във времето лекуването, само че потребността от експерт на място е доста значима, изключително в случай че пациент се утежни ", добави Попов.

Според него има обединен протокол за лекуване на заболели от ковид в страната, само че той е целесъобразен, а не наложителен. Причината била, че " няма храброст да се наложи обединен метод за лекуване за всички лечебни заведения в страната ".

По думите му най-успешно ковид се лекува с моноклонални антитела. Проф. Попов изясни, че пациентите си отиват на процедура здрави след 1 час лекуване.

" Вирусът се обезврежда. От опита ми с такива 50 лекувани заболели, никой от тях не постъпи в болничното заведение, няма и нито един смъртен случай ", съобщи още експертът.

Що се отнася до това дали пандемията си отива, проф. Попов сподели, че има данни за оптимизъм.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР